Fast Retailing: Νέα καταστήματα, υψηλότερα κέρδη

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2006 12:42

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 19%, σημείωσαν στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Fast Retailing Co., της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Ασίας, καθώς άνοιξε νέα καταστήματα και αγόρασε άλλα, αυξάνοντας τις πωλήσεις της.

Τα καθαρά κέρδη το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Αυγούστου, αυξήθηκαν στα 40,4 δισ. γιέν (338 εκατ. δολ.) ή 397,38 γιέν ανά μετοχή από 33,9 δισ. γιέ ή 331,99 γιέν ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της ετιαρείας, Ταντάσι Γιανάϊ, ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ιαπωνίας, σχεδιάζει να ανοίξει καταστήματα στη Ν. Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι έως το 2010 και δαπανά έως 400 δισ. γιέν, αγοράζοντας ανταγωνίστριες εταιρείες στο εξωτερικό, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2008. Η στρατηγική αυτή ενδέχεται να βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει τον στόχο διπλασιασμού των πωλήσεων στο 1 τρισ. γιέν έως το 2010 και να αυξήσει το μερίδιό της στο εξωτερικό στο 10% από το 6% που κατέχει σήμερα.

Τα λειτουργικά κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, αυξήθηκαν 24%, φθάνοντας τα 70,4 δισ. γιέν, ενώ τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 17%, φθάνοντας στα 448,8 δισ. γιέν, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η εταιρεία εκτιμά ότι κατά την τρέχουσα χρήση τα καθαρά της κέρδη θα ανέλθουν σε 44,5 δισ. γιέν.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η Fast Retailing είχε 707 καταστήματα Uniqlo διεθνώς. Επίσης διαθέτει την αλυσίδα πώλησης υποδημάτων One Zone Corp. στην Ιαπωνία, την Princesse Tam.Tam με εσώρουχα και την Comptoir Des Cotonniers στη Γαλλία με σπορ ενδύματα.

Η εταιρεία αγόρασε την One Zone τον Μάρτιο του 2005. Την Petit Vehicule SA, που παράγει τα προϊόντα Princesse Tam.Tam τον Φεβρουάριο και την Nelson Finance SAS, παραγωγού των προϊόντων Comptoir Des Cotonniers, τον Ιούνιο.

Οι μετοχές της Fast Retailing, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 0,4% από την έναρξη του έτους, έκλεισαν σήμερα 1,9% υψηλότερα, φθάνοντας στα 11.570 γιέν η μία στο Τόκυο. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της, μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα