Aeon, Daiei: Ανοδος των μετοχών

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2006 08:27

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Aeon Co., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής, από πλευράς πωλήσεων, της Ιαπωνίας και της Daiei Inc., της τρίτης του κλάδου, καθώς εικάζεται ότι η Aeon θα επενδύσει στην Daiei και στα τμήματα των σούπερ μάρκετ.

Οι μετοχές της Aeon σημείωσαν άνοδο έως 115 γιέν, ποσοστό 4,3%, κλείνοντας στην ίδια τιμή κατά την πρωϊνή συνεδρίαση, στα 2,780 γιέν η μία, στο Τόκυο. Οι μετοχές της Daiei, οι οποίες αναρριχήθηκαν 9,3%, έφθασαν στα 1.975 γιέν η μία, σημειώνοντας άνοδο 4,8%. Οι εταιρείες θα εκδώσουν δελτία Τύπου, στις 2:30 μ.μ., ώρα Τόκυο.

Η Aeon επιδιώκει να αποκτήσει το 15% της Daiei από την Marubeni Corp. και θα ανακοινώσει σήμερα τη συμφωνία, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, το οποίο όμως δεν ανέφερε την πηγή πληροφόρησής του. Ο πρόεδρος της Aeon, Μοτόγια Οκάντα, είπε στις 4 Οκτωβρίου ότι έκανε αίτηση για αγορά μετοχών της Daiei, τις οποίες κατέχει η Marubeni.

Tα στελέχη της Aeon θα συναντηθούν σήμερα στις 5 μ.μ., ώρα Τόκυο στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας για τις σχετικές ανακοινώσεις.

Επίσης η Aeon επιδιώκει να αγοράσει το 20% της Maruetsu Inc., του σκέλους των σούπερ μάρκετ της Daiei, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην Nihon Keizai. Η Daiei, η Aeon και η Marubeni, με ανακοίνωσή τους στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα