Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2006 08:27

Aeon, Daiei: Ανοδος των μετοχών

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Aeon Co., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής, από πλευράς πωλήσεων, της Ιαπωνίας και της Daiei Inc., της τρίτης του κλάδου, καθώς εικάζεται ότι η Aeon θα επενδύσει στην Daiei και στα τμήματα των σούπερ μάρκετ.

Οι μετοχές της Aeon σημείωσαν άνοδο έως 115 γιέν, ποσοστό 4,3%, κλείνοντας στην ίδια τιμή κατά την πρωϊνή συνεδρίαση, στα 2,780 γιέν η μία, στο Τόκυο. Οι μετοχές της Daiei, οι οποίες αναρριχήθηκαν 9,3%, έφθασαν στα 1.975 γιέν η μία, σημειώνοντας άνοδο 4,8%. Οι εταιρείες θα εκδώσουν δελτία Τύπου, στις 2:30 μ.μ., ώρα Τόκυο.

Η Aeon επιδιώκει να αποκτήσει το 15% της Daiei από την Marubeni Corp. και θα ανακοινώσει σήμερα τη συμφωνία, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, το οποίο όμως δεν ανέφερε την πηγή πληροφόρησής του. Ο πρόεδρος της Aeon, Μοτόγια Οκάντα, είπε στις 4 Οκτωβρίου ότι έκανε αίτηση για αγορά μετοχών της Daiei, τις οποίες κατέχει η Marubeni.

Tα στελέχη της Aeon θα συναντηθούν σήμερα στις 5 μ.μ., ώρα Τόκυο στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας για τις σχετικές ανακοινώσεις.

Επίσης η Aeon επιδιώκει να αγοράσει το 20% της Maruetsu Inc., του σκέλους των σούπερ μάρκετ της Daiei, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην Nihon Keizai. Η Daiei, η Aeon και η Marubeni, με ανακοίνωσή τους στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το θέμα.