Σε επιτήρηση Alma Ατερμων, ΓΕΝΕΡ

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006 10:12
UPD:10:20

ΣΤΗΝ κατηγορία Επιτήρησης μεταφέρονται από σήμερα, 16/10/2006, οι μετοχές των εταιρειών Alma - Ατέρμων και ΓΕΝΕΡ κατόπιν απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα.

Η ίδια απόφαση έχει εφαρμογή και για τις μετοχές της εταιρείας Εμπορικός Δεσμός, οι οποίες είναι ήδη στην κατηγορία Επιτήρηση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δ.σ. του Χ.Α., για την εταιρεία ALMA - ΑΤΕΡΜΩΝ από τα ευρήματα διενεργηθέντος ελέγχου, ο οποίος δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, διαπιστώθηκε ότι οι δημοσιοποιηθείσες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το εξάμηνο που έληξε στις 30.6.2006 παρουσιάζουν ελλείψεις.

Ειδικότερα, στις ατομικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις δεν απεικονίζονται ορθά επενδύσεις της εταιρείας σε τρεις ανώνυμες εταιρίες εσωτερικού και εξωτερικού ενώ δεν περιλαμβάνονται στις σημειώσεις των οικονομικών καταστάσεων συναλλαγές με συνδεδεμένα φυσικά και νομικά πρόσωπα, όπως προβλέπεται από τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Για την εταιρεία ΓΕΝΕΡ, από τα ευρήματα διενεργηθέντος ελέγχου, ο οποίος δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, διαπιστώθηκε ότι οι δημοσιοποιηθείσες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το εξάμηνο που έληξε στις 30.6.2006 παρουσιάζουν ελλείψεις. Ειδικότερα, στις ατομικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις δεν απεικονίζεται ορθά επένδυση της εταιρείας σε μία ναυτική εταιρεία του εξωτερικού ενώ δεν περιλαμβάνονται στις σημειώσεις των οικονομικών καταστάσεων συναλλαγές με συνδεδεμένα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και το προσύμφωνο πώλησης μετοχών θυγατρικής της σε συνδεδεμένη εταιρία που αποτελεί μεταγενέστερο γεγονός, όπως προβλέπεται από τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Για την εταιρεία ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ, από τα ευρήματα διενεργηθέντος ελέγχου, ο οποίος δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, διαπιστώθηκε ότι οι δημοσιοποιηθείσες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το εξάμηνο που έληξε στις 30.6.2006 παρουσιάζουν ελλείψεις.

Ειδικότερα, στις ατομικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις δεν απεικονίζονται ορθά επενδύσεις της εταιρείας σε μία ανώνυμη εταιρία του εσωτερικού και σε δύο ναυτικές εταιρείες του ν. 959/1979, ενώ δεν περιλαμβάνονται στις σημειώσεις των οικονομικών καταστάσεων συναλλαγές με συνδεδεμένα φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και το προσύμφωνο αγοράς μετοχών ανώνυμης εταιρείας από συνδεδεμένη εταιρία, που αποτελεί μεταγενέστερο γεγονός, όπως προβλέπεται από τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα