Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2006 09:34

Fortius Finance: «Μπορεί η εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου να μην είναι ανάλογη αυτής των ξένων, αλλά το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας παραμένει από τη στιγμή που οι ξένοι δείκτες συνεχίζουν να καταγράφουν νέα υψηλά. Υπέρ του τελευταίου άλλωστε συνηγορεί, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο δελτία μας, η αύξηση της καθαρής αξίας συναλλαγών σε ανοδικές συνεδριάσεις και η πτώση αυτής σε καθοδικές συνεδριάσεις.

»Κατά τη γνώμη μας οι διακυμάνσεις του ΓΔ θα συνεχισθούν και σήμερα, με την πορεία των ξένων δεικτών, αλλά και τη ζήτηση και προσφορά στον καταλυτικό τραπεζικό κλάδο να αποτελούν σημεία αναφοράς. Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο είναι η διακράτηση των 4.055 μονάδων, όπου εντοπίζεται η πρώτη στήριξη».

Aspis Securities: «Νέο ενδοσυνεδριακά ρεκόρ χθες για το Dow Jones, που βοηθήθηκε από την άνοδο της µετοχής της IBM. Με θετικό πρόσηµο έκλεισαν και οι ευρωπαϊκές αγορές επηρεασµένες θετικά από τη Wall Street, ενώ στην εγχώρια αγορά υπήρξαν ρευστοποιήσεις κερδών κυρίως στις τραπεζικές µετοχές. Σήµερα θεωρούµε ότι τόσο οι διεθνείς όσο και η εγχώρια αγορά θα κινηθούν ανοδικά».

Sarros Securities:> «Η ελληνική αγορά έκλεισε με αρνητικό πρόσημο μετά από 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, αποτέλεσμα ρευστοποιήσεων και ενδεχομένως μετατόπισης θέσεων χαρτοφυλακίου. Πρωταγωνιστές του όγκου συναλλαγών οι μετοχές ΕΤΕ, ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ. Για σήμερα περιμένουμε την πορεία να καθορίσει η κατεύθυνση των διεθνών αγορών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα