LG Electronics: Μείωση κερδών το τρίμηνο

Εξ αιτίας των τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2006 09:47

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων της Ασίας, LG Electronics Inc., μετά τις ζημίες του σκέλους της με τις οθόνες υγρών κρυστάλλων.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 86%, φθάνοντας στα 22,7 δισ. ουόν (24 εκατ. δολ.), από 157 δισ. ουόν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Σεούλ.

Τα αποτελέσματα που τονώθηκαν από τις υψηλότερες εξαγωγές κινητών, ενδέχεται να περιορίσουν τις ανησυχίες ότι η LG Electronics μένει πίσω από τις ανταγωνίστριές της στον κλάδο των κινητών, συμπεριλαμβανομένης της Nokia Oyj και της Motorola Inc. H Sony Ericsson Mobile Communications Ltd. ξεπέρασε την LG και κατέστη η τέταρτη εταιρεία παραγωγής κινητών στον κόσμο, κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου.

Το τρίτο τρίμηνο τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν 30%, φθάνοντας στα 197,2 δισ. ουόν έναντι της πρόβλεψης 15 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 154,8 δισ. ουόν. Οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 6,05 τρισ. ουόν, υψηλότερα των προβλέψεων για πωλήσεις 5,96 τρισ. ουόν. Σύμφωνα με τους αναλυτές η LG Electronics θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη 29,2 δισ. ουόν.

Οι μετοχές της εταιρείας παρέμεναν αμετάβλητες στα 59.600 ουόν η μία στις 2:31 μ.μ. στη Σεούλ, μετά από άνοδο έως 1,7%. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει απώλειες 33%.

Σύμφωνα με την LG, το τέταρτο τρίμηνο οι πωλήσεις θα κυμανθούν από 5,3 τρισ. ουόν έως 5,5 τρισ. ουόν, χαμηλότερες από πωλήσεις 6,18 τρισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα