«Γέφυρες συνεργασίας: Σχέδιο Μάρσαλ και Ελλάδα»: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλ. Κωστόπουλου

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 13:32
UPD:13:57

Το βιβλίο του Αλέξανδρου Κωστόπουλου με τίτλο «Γέφυρες συνεργασίας: Σχέδιο Μάρσαλ και Ελλάδα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 18.00, στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο συγγραφέας του βιβλίου, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου Σίμος Αναστασόπουλος, αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος ΕΥ Ελλάδος Παναγιώτης Ι.Κ. Παπάζογλου.

Το βιβλίο εξετάζει το Σχέδιο Μάρσαλ με σκοπό οι αναγνώστες «να αντλήσουν γόνιμα στοιχεία από το παρελθόν, που θα τους θωρακίσουν ώστε να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουν τις μελλοντικές προοπτικές».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στρατηγικής και επικοινωνίας Foresight. Έχει συνεργαστεί με ιδιώτες και οργανισμούς από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σχεδιάζοντας στοχευμένες στρατηγικές και ολοκληρωμένα προγράμματα διαχείρισης φήμης, διαμόρφωσης σχέσεων και ενίσχυσης επιρροής.

Είναι εκλεγμένο μέλος της διοικούσης επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, συνιδρυτής του Ινστιτούτου Περιφερειακού Διαλόγου και Στρατηγικής και εκπρόσωπος της American Citizens Abroad στην Ελλάδα.

Αρθρογραφεί σε ελληνικές εφημερίδες και έχει δώσει ομιλίες για τη σημασία της συνεργασίας, τη δημόσια διπλωματία, τις αμερικανικές υποθέσεις και την επιχειρηματικότητα, ενώ έχει εκδώσει τα βιβλία «Γέφυρες συνεργασίας – Σχέδιο Marshall και Ελλάδα» (2008) και «Γέφυρες ελευθερίας – O αμερικανικός φιλελληνισμός τον 18ο και 19ο αιώνα» (2009).

Τον Δεκέμβριο του 2011 ίδρυσε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον οργανισμό δημόσιας διπλωματίας RepowerGreece.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα