Απώλειες μετά το ράλι

Πρωταγωνίστριες οι τράπεζες
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2006 00:01

ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ύστερα από ένα εννεαήμερο ράλι ανόδου, λόγω ρευστοποίησης κερδών στον απόηχο της ανακοίνωσης αποθαρρυντικών στοιχείων για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, που περιορίζουν τα περιθώρια μείωσης των επιτοκίων από τη Φέντεραλ Ριζέρβ, ενώ πληθωριστικές ανησυχίες επισκίασαν ενθαρρυντικές κερδοφορίες στη Wall Street.

Οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτης έχασαν μια εκατοστιαία μονάδα, με πρωταγωνιστές στις απώλειες κορυφαίες τράπεζες, καθώς οι φήμες για εξαγορές εξασθένησαν. Στη Wall, τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αναζωπύρωσαν πληθωριστικές ανησυχίες, παρά τις ενδείξεις για οικονομική επιβράδυνση, ενώ η υποβάθμιση της Intel πυροδότησε ρευστοποιήσεις στον τεχνολογικό τομέα.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 των πανευρωπαϊκών blue chips έχασε 1,03% στις 1.428,58 μονάδες, υποχωρώντας από το υψηλότερο πενταετίας και διακόπτοντας τη μεγαλύτερη αλληλουχία κερδών από το Μάρτιο.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.108,60 μονάδες, με πτώση 1,03%, στο Παρίσι ο CAC στις 5.302,99 μονάδες, με πτώση 1,10% και στη Φραγκφούρτη ο DAX στις 6.115,10 μονάδες, με απώλειες 1,15%.

Αρνητικό πρόσημο είχε και ο Stoxx 600, όπως και όλοι οι δείκτες στα 18 χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης, με εξαίρεση της Ισλανδίας.

Air France-KLM Group και PSA Peugeot Citroen είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες στους κλάδους των αεροπορικών εταιρειών και των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Πτώση σημείωσε και η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, οι πωλήσεις της οποίας ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι τίτλοι της Barclays και της Credit Suisse, η οποία έχασε 120 εκατομμύρια δολάρια στα παράγωγα στο χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας.

Χαμηλότερα κινήθηκαν και οι μετοχές της Royal Philips Electronics NV, μετά την υποβάθμιση της σύστασης των μετοχών τους από «buy» σε «hold» από την ABN Amro Holding NV, τη Societe Generale και τη Deutsche Bank.

Ο δείκτης Nikkei έχασε 0,49%, κλείνοντας στις 16.611,59 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα