Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 11:15
UPD:11:15
© Kai Pfaffenbach / Reuters

Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα προσέφεραν στήριξη στις ευρωπαϊκές μετοχές, αν και οι τραπεζικοί τίτλοι ασκούσαν πιέσεις, καθώς οι αμφιβολίες για τη σχεδιαζόμενη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ έπληξαν το επενδυτικό κλίμα στον κλάδο, ενώ η Credit Agricole υποχώρησε μετά την ανακοίνωση μείωσης των κερδών της.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κινείτο στα ίδια επίπεδα, ανακάμπτοντας από την υποχώρηση της προηγούμενης συνεδρίασης. Οι μετοχές και τα blue-chips της ευρωζώνης σημείωσαν άνοδο κατά 0,1%.

Οι τράπεζες σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 0,7%, ακολουθώντας την πορεία των χρηματοπιστωτικών μετοχών της Wall Street, που υποχώρησαν εν μέσω επιφυλακτικότητας αναφορικά με το πολυαναμενόμενο σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για μείωση του εταιρικής φορολογίας.

Η μετοχή της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole κατέγραψε βουτιά 4,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι αναιμικές συναλλαγές έπληξαν τα κέρδη τρίτου τριμήνου.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Ahold Delhaize σημείωσε άνοδο κατά 4,5%, καθώς τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Η γαλλική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft ανήλθε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο αφού ξεπέρασε το στόχο για τις πωλήσεις δεύτερου τριμήνου, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 7,9%.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα