Motorola: Υποχωρούν οι μετοχές της στην Ευρώπη

Μετά τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2006 11:44

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Motorola Inc., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, σε ποσοστό έως 9%, μετά την ανακοίνωση της μείωσης κατά 45% των καθαρών της κερδών το τρίτο τρίμηνο και τις χαμηλότερες των προβλέψεων πωλήσεις της.

Οι μετοχές σημείωσαν απώλειες έως 2,25 δολ., φθάνοντας στα 22,60 δολ. η μία, κατά τη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου στη Γερμανία, από 24,85 δολ. η μία, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου στις ΗΠΑ. Στις 10:04 π.μ., στη Φραγκφούρτη, οι μετοχές της Motorola διαπραγματεύθηκαν στα 22,79 δολ. η μία. Η υποχώρηση μάλλον θα είναι ανάλογη της αντίστοιχης κατά τη διαπραγμάτευσή τους στις ΗΠΑ, η μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών ή από τις 3 Δεκεμβρίου του 2002.

Η Motorola εμφάνισε τη χαμηλότερη ανάπτυξη πωλήσεων σε πέντε χρόνια, καθώς εξήγαγε λιγότερα κινητά τηλέφωνα, ενώ οι πωλήσεις της το τρέχον τρίμηνο ενδέχεται να μην διαμορφωθούν στα 12,1 δισ. δολ., όπως προβλέπουν οι αναλυτές. Αυτό ενδέχεται να σηματοδοτήσει τη μείωση της ζήτησης κινητών τηλεφώνων, αλλά και του εξοπλισμού με τον οποίο αυτά λειτουργούν. Χθες, τα αποτέλεσμα της Ιntel Corp. και της International Business Machines Corp., ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις μερίδας οικονομικών αναλυτών, ωστόσο δεν κατάφεραν να σπείρουν την αισιοδοξία για αυτό το τρίμηνο.

Η ΙΒΜ ανακοίνωσε υψηλότερα κέρδη και υψηλότερες πωλήσεις, με αποτέλεσμα οι μετοχές της να σημειώσουν άνοδο 4,65 δολ., ποσοστό 5,3%, φθάνοντας στα 91,60 δολ. η μία, η μεγαλύτερη άνοδος μέσα σε τέσσερα χρόνια. Και τα αποτελέσματα της Intel Corp. ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 20 σεντς, φθάνοντας στα 21,90 δολ. η μία.

Η Nokia Oyj, η μεγαλύτερη του κλάδου κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, θα ανακοινώσει αύριο τα αποτελέσματά της, όπως και η Ericsson AB, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ασύρματων δικτύων στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα