Rio Tinto: Σε επίπεδα ρεκόρ η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2006 12:00

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 11%, επίπεδα ρεκόρ, σημείωσε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος της τρίτης μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, Rio Tinto Group, καθώς επέκτεινε τα ορυχεία της, για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση από την Κίνα. Η παραγωγή της σε χαλκό μειώθηκε εξ αιτίας απεργίας.

Η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος που χρησιμοποιείται στην αντίστοιχη του ατσαλιού, αυξήθηκε στα 35,7 εκατ. μετρικούς τόνους το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 32,2 εκατ. μετρικούς τόνους πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο. Η παραγωγή χαλκού στα ορυχεία, μειώθηκε 6%.

Η Rio και οι ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της BHP Billiton Ltd. παράγουν στο όριο των ορυχείων τους για να αντιμετωπίσουν την υψηλή ζήτηση που οδηγεί η Κίνα, της οποίας η οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο με ρυθμό 11,3%, τον ταχύτερο μέσα σε μία δεκαετία. Στις 13 Οκτωβρίου η Rio είπε στους αναλυτές ότι δυσκολεύεται να επιτύχει τους στόχους παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος στα ορυχεία της στην Αυστραλία, η οποία τώρα συνέρχεται από τους κυκλώνες που την έπληξαν νωρίτερα μέσα στο έτος.

Οι μετοχές της Rio υποχώρησαν 1,30 δολ. Αυστραλίας, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 74,22 δολ. Αυστραλίας η μια στις 4:10 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Σύδνεϋ, περιορίζοντας τα κέρδη του μήνα στο 5,9%. Οι μετοχές της BHP Billiton, της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 8 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 27,45 δολ. Αυστραλίας η μία.

Φέτος οι τιμές σιδηρομεταλλεύματος και χαλκού, αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, ωθώντας τα κέρδη των μεταλλουργιών σε επίπεδα ρεκόρ. Το σιδηρομετάλλευμα, συμμετάσχει τα μέγιστα στα κέρδη της Rio, μετά τον χαλκό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα