Woodside: Χαμηλότερη του στόχου η παραγωγή φέτος

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2006 09:59

ΕΚΤΟΣ των προβλέψεων για την παραγωγή της στο σύνολο του έτους ενδέχεται να βρεθεί η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου και αερίου της Αυστραλίας, Woodside Petroleum Ltd., εξ αιτίας των καθυστερήσεων που σημειώνονται σε δύο μονάδες της ανοιχτά της θάλασσας.

Ο στόχος για παραγωγή ίση με 72 εκατ. βαρέλια, που μειώθηκε κατά 5% το Ιούνιο, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Περθ. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν έως 2,7% μετά την ανακοίνωση αυτή, στην οποία αναφέρεται επίσης ότι 53% αύξηση των πωλήσεων το τρίτο τρίμηνο, στο 1,14 δισ. δολ. Αυστραλίας (860 εκατ. δολ. ΗΠΑ).

Το έργο ύψους 1 δισ. δολ. Αυστραλίας στο Otway στο Νότιο Ωκεανό θα αρχίσει τρεις μήνες αργότερα, στα τέλη του πρώτου τριμήνου, εξ αιτίας της καθυστέρησης των κατασκευών. Παρόμοια καθυστέρηση θα υπάρξει και στην παραγωγή του έργου του venture στο Enfield της Δυτικής Αυστραλίας ύψους 1,5 δισ. δολ. Αυστραλίας από την κύρια πετρελαιοπηγή. Η παραγωγή στη Μαυριτανία, υποχώρησε κατά τι των προβλέψεων.

Οι μετοχές της Woodside υποχώρησαν έως τα 39 δολ. Αυστραλίας η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 39,35 δολ. Αυστραλίας η μία στη 1:18 μ.μ. στο Σύδνεϋ.

Το τρίτο τρίμηνο η παραγωγή αυξήθηκε 28%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, ίσα με 19,1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα