Embraer: Παραγγελίες για 60 αεροσκάφη τύπου Phenom

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2006 10:25

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ για 60 αεροσκάφη τύπου Phenom, έλαβε από τρεις αεροπορικές εταιρείες η Empresa Brasileira de Aeronautica SA, η πέμπτη σε μέγεθος κατασκευάστρια αεροσκαφών στον κόσμο, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των παραγγελιών αεροσκαφών κατά το ήμισυ φέτος.

Η Wondair On Demand Aviation με έδρα την Βαλένθια της Ισπανίας, η Eagle Creek Aviation Services με έδρα την Ινδιανάπολη των ΗΠΑ και η Avantair Inc. που εδρεύει στη Φλόριντα των ΗΠΑ, παρήγγειλαν αεροσκάφη Phenom, συνολικής αξίας 188 εκατ. δολ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Embraer. Η κατασκευάστρια αεροσκαφών έχει ανακοινώσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου 119 παραγγελίες για τζετ Phenom από 50 παραγγελίες, κατά τους τρεις προηγούμενους μήνες.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Mauricio Botelho επεδίωξε την αύξηση των πωλήσεων στην αγορά επαγγελματικών τζετ, η οποία αναπτύχθηκε πέρυσι με ρυθμό 27%, με απώτερο στόχο να εξισορροπήσει τη μείωση των παραγγελιών μεγαλύτερων αεροπλάνων από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες. Η οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως, ώθησε υψηλά τη ζήτηση για επαγγελματικά αεροσκάφη και θα συνεχίσει να ωθεί ανοδικά τις πωλήσεις τους, όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

Οι παραγγελίες της Embraer αυξήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 13,3 δισ. δολ. στα τέλη του τρίτου τριμήνου, αποτέλεσμα και της αύξησης των πωλήσεων αεροσκαφών τύπου Phenom και Legacy.

H εταιρεία που εδρεύει στη Βραζιλία, ανακοίνωση ότι έκλεισε παραγγελία ύψους 70 εκατ. δολ., για 24 αεροσκάφη τύπου Phenom, από την Wondair, η παράδοση των οποίων θα αρχίσει το δεύτερο εξάμηνο του 2009. Η συμφωνία, περιλαμβάνει την αγορά άλλων 12 αεροσκαφών Phenom.

H Eagle Creek παρήγγειλε 12 Phenom 100 και τέσσερα Phenom 300, συνολικής αξίας 61 εκατ. δολ., η παράδοση των οποίων θα αρχίσει σύμφωνα με την Embraer στα τέλη του 2008.

Η κατασκευάστρια αεροσκαφών ανακοίνωσε ότι έλαβε παραγγελία ύψους 57 εκατ. δολ., από την Avantair για 20 Phenom 100, τα οποία θα αρχίσει να παραδίδει τον Ιούνιο του 2009.

Οι μετοχές της Embraer σημείωσαν άνοδο 30 σεντάβος, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 23,05 ρεάλ η μία χθες στο Χρηματιστήριο του Σάο Πάολο. Πέρυσι σημείωσαν συνολικά άνοδο 44% έναντι ανόδου 33% του δείκτη Bovespa του Χρηματιστηρίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα δαπανήσει 40 εκατ. δολ. για τη δημιουργία τριών κέντρων ελέγχου αεροσκαφών στις ΗΠΑ και ενός στη Γαλλία για τους ιδιοκτήτες των αεροσκαφών της Phenom και Legacy.

H Embraer και η Bank of America Corp., η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα των ΗΠΑ από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, ανακοίνωσαν χθες το βράδυ ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει και να χρηματοδοτεί αγορές αεροσκαφών Phenom και Legacy.

H Magnum Jet που εδρεύει στο Χιούστον του Τέξας των ΗΠΑ, αγόρασε 50 Phenom 100 και πρόκειται να αγοράσει άλλα 50, σύμφωνα με ανακοίνωση της Embraer στις 5 Σεπτεμβρίου.

Τον Αύγουστο η Embraer είπε ότι πούλησε πέντε αεροσκάφη Phenom στην Gold Aviation Services της Φλόριντα και άλλα δύο στην ABC Taxi Aereo της Βραζιλίας.

Τον Ιούλιο η κατασκευάστρια αεροσκαφών ανακοίνωσε την πώληση δύο αεροσκαφών τύπου Phenom και ενός Legacy στην United Aviation, ενώ τον Μάϊο ανακοίνωσε ότι έλαβε παραγγελία για 50 αεροσκάφη Phenom 100 από την JetBird, την αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στη Γενεύη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα