Ανοδικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 10:51
UPD:10:55
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, με τα οικονομικά αποτελέσματα να ασκούν πιέσεις στη γαλλική τράπεζα Societe Generale και την ολλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Altice, αν και η ενίσχυση των μετοχών τεχνολογίας και των αυτοκινητοβιομηχανιών βοηθούσε να περιοριστούν οι απώλειες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,1% και οδεύει προς τη δεύτερη συνεχή εβδομάδα κερδών, ενώ τα blue chips της ευρωζώνης κατέγραψαν πτώση 0,1%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 επέκτεινε τα κέρδη που σημείωσε χθες, μετά την πρώτη αύξηση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας εδώ και πάνω από μια δεκαετία, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,3%.

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών και κυρίως των τραπεζών. Η Societe Generale σημείωσε πτώση 3,8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου που περιλαμβάνουν πτώση 15% στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Altice σημείωσε βουτιά 7,9% αφού εξέδωσε μετριοπαθείς στόχους για το σύνολο του έτους εν μέσω οριακά χαμηλότερων αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο.

Στο αντίποδα, η νορβηγική εκδοτική εταιρεία Schibsted κατέγραψε άλμα 18%, καθώς τα αποτελέσματά της ήταν πάνω από τις προβλέψεις της αγοράς.

Η γαλλική Renault σημείωσε άνοδο 3,9%, καθώς η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε την πώληση του ποσοστού της 4,73% στην αυτοκινητοβιομηχανία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν και οι μετοχές τεχνολογίας, αφού ο αμερικανικός κολοσσός Apple ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα