China Mobile: Περισσότεροι συνδρομητές, υψηλότερα κέρδη

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2006 12:46

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 23%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, China Mobile Ltd., μετά την προσέλκυση περισσότερων συνδρομητών, μέσω του σχεδίου μείωσης των τιμών.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 15,9 δισ. γιουάν (2 δισ. δολ.) από 12,9 δισ. γιουάν πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 75,7 δισ. γιουάν από 61,6 δισ. γιουάν. Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου προκύπτουν από την αφαίρεση των αντίστοιχων του εξαμήνου από αυτά του εννεαμήνου, που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, στην οποία προχώρησε το Bloomberg News. Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Rainie Lei, αρνήθηκε να τα επιβεβαιώσει.

Η Κίνα έχει περισσότερους χρήστες κινητών τηλεφώνων, από ότι έχουν μαζί ΗΠΑ και Ιαπωνία και αυξάνονται με ρυθμό περίπου 5 εκατ. νέων χρηστών τον μήνα. Η διατήρηση της ανάπτυξης θα βοηθήσει τις φτωχές αγροτικές περιοχές της χώρας, τόπο κατοικίας 800 εκατ. ανθρώπων, εκ των οποίων το 70% δεν διαθέτει κινητό τηλέφωνο, να αποκτήσει.

Συνολικά τρεις οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η China Mobile θα εμφανίσει το τρίτο τρίμηνο καθαρά κέρδη 15,9 δισ. γιουάν.

Οι μετοχές της China Mobile, η οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Χονγκ Κονγκ, σημείωσαν αύξηση 0,8%, φθάνοντας στα 59,1 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία. Φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 61% και είχαν την τέταρτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη Hang Seng του Χρηματιστηρίου.

Η εταιρεία πρόσθεσε 4,46 εκατ. συνδρομητές τον Σεπτέμβριο στο πελατολόγιό της, φθάνοντας συνολικά τα 287,2 εκατομμύρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα