Εmporiki Bank: Ο Αντ. Κροντηράς νέος διευθύνων σύμβουλος

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2006 13:42
UPD:13:46

Τον κ. Αντώνιο Κροντηρά εξελέξε νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο της Emporiki Bank το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους Ζαν-Λυκ Περρόν.

Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος εξελέγη ο κ. Κριστιάν Ζακ.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Emporiki Bank δήλωσε τα εξής: «Mε ιδιαίτερη ικανοποίηση αναλαμβάνω την πρόκληση αλλαγής της Εμπορικής σε μια κορυφαία τράπεζα με απόλυτα πελατοκεντρικό χαρακτήρα. Θα ολοκληρώσουμε σύντομα την ανάλυση της σημερινής λειτουργίας και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2007 θα παρουσιάσουμε το νέο επιχειρησιακό σχέδιο, χτίζοντας στα δυνατά σημεία και την παράδοση της Τράπεζας και ενσωματώνοντας την τεχνογνωσία και τις καλύτερες πρακτικές της Credit Agricole. Την ίδια περίοδο θα παρουσιάσουμε και την νέα διοικητική ομάδα».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, ο κ. Κροντηράς αποτελεί καταξιωμένο στέλεχος της αγοράς με επιτυχημένη πορεία σε Ελληνικές και Διεθνείς εταιρείες. Έχει εξειδίκευση σε θέματα αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων, marketing και πωλήσεων και σε καινοτομικές προσεγγίσεις σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του κ. Κροντηρά ξεκίνησε το 1985 στη Γαλλία, όπου διατέλεσε Project Manager στην εταιρία Booz, Allen & Hamilton. Πρόσφατα είχε τη θέση του Προέδρου της Danone Hellas S.A. Παλαιότερα, διατέλεσε Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ Πρότυπος Βιομηχανία Γαλακτός Α.Ε. Ο Αντώνης Κροντηράς συνεργάστηκε επί σειρά ετών με την Barilla International όπου, ξεκινώντας το 1989, είχε τη θέση του Business Development Manager, ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1991 ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή της ΜΙΣΚΟ Α.Ε, όταν αυτή εξαγοράσθηκε από τη Barilla.

Ο κ. Christian Jacques, μέχρι σήμερα προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας που συνεργάζεται με την Τράπεζα από το 2001, αναλαμβάνει καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου αναφερόμενος στον κύριο Αντώνη Κροντηρά.

Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας έχει πλέον ως εξής:

ΝΤΕ ΛΕΣ Ζαν Φρεντερίκ, μη εκτελεστικό μέλος, πρόεδρος

ΝΤΕ ΒΙΤ Μπερνάρντ, μη εκτελεστικό μέλος, αντιπρόεδρος

Κροντηράς Αντώνιος, εκτελεστικό μέλος, διευθύνων σύμβουλος

ΖΑΚ Κριστιάν, εκτελεστικό μέλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

ΑΡΑΝ Πιέρ-Ρενέ-Ανρί, μη εκτελεστικό μέλος

Δημακάκος Φωκίων, εκτελεστικό μέλος.

Εμπέογλου Νικόλαος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Λορεντζιάδης Σπυρίδων, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

NΤΟΡΕ Φιλίπ, μη εκτελεστικό μέλος.

Στράτου Υπατία-Μαρία-Σαρλότα, μη εκτελεστικό μέλος.

Τσάκος Παναγιώτης, μη εκτελεστικό μέλος.

Χαλκίδη Δέσποιν, εκτελεστικό μέλος.

Χατζόπουλος Χριστόφορος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Τόσο η εκλογή του νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και ο ορισμός της ιδιότητας των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών αυτού, θα επικυρωθούν από προσεχή Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα