Προς δεύτερη εβδομαδιαία άνοδο ο χρυσός στο Λονδίνο

Καθώς αυξάνεται η τιμή του αργού πετρελαίου
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2006 13:46

ΑΝΟΔΟ ενδέχεται να σημειώσει για δεύτερη εβδομάδα ο χρυσός στο Λονδίνο, μετά τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου, που προσήλκυσαν επενδυτές, οι οποίοι επεδίωξαν την εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη σημείωσε άνοδο για δεύτερη ημέρα, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει περισσότερο τη σχεδιαζόμενη παραγωγή, λέγοντας παράλληλα ότι ενδέχεται να τη μειώσει περαιτέρω. Φέτος ο χρυσός ακολουθεί σε πορεία το πετρέλαιο.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση στο Λονδίνο, σημείωσε άνοδο έως 3 δολ., ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 602,40 δολ. η ουγγιά. Στις 10:31 π.μ., τοπική ώρα, υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας στα 598,05 δολ. η ουγγιά. Οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου σημείωσαν την τελευταία εβδομάδα άνοδο 1,3%.

Στη Ν. Υόρκη τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 0,7%, φθάνοντας στα 58,88 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Οι ράβδοι χρυσού κινήθηκαν επίσης ανοδικά, μετά τη χθεσινή δήλωση του βορειοκορεάτη στρατηγού, Ri Chan Bok στο ABC News, ότι η χώρα του είναι έτοιμη για πόλεμο, ωθώντας μερίδα επενδυτών να προχωρήσει στην αγορά του πολύτιμου μετάλλου. Την εβδομάδα που πέρασε η Β. Κορέα προχώρησε στην δοκιμή πυρηνικής βόμβας, ενώ ενδέχεται να προχωρήσει στην δοκιμή άλλων τριών ή τεσσάρων πυρηνικών όπλων, όπως μετέδωσε χθες το Yonhap News.

Στις 14 Οκτωβρίου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα 1718, το οποίο ζητά από τη Β. Κορέα να μην προχωρήσει σε νέες δοκιμές και να επιστρέψει στο τραπέζι των εξαμερών διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Το ασήμι υποχώρησε 8,5 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 12.015 δολ. η ουγγιά. Η πλατίνα σημείωσε απώλειες 6 δολ., φθάνοντας στα 1.083,50 δολ. και το παλλάδιο σημείωσε πτώση 11,50 δολ., φθάνοντας στα 324 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα