Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, οδεύοντας προς τα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών, εν μέσω προσδοκιών ότι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Toyota Motor Corp. και της Hyundai Motor Co., θα ανακοινώσουν υψηλότερα κέρδη.

Ο Μorgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 132,00 μονάδες, στις 10:58 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 19 Μαΐου.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 0,7%, φθάνοντας στις 16.761,73 μονάδες. Ο δείκτης Topix, σημείωνε άνοδο 0,6%. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία και την Ταϊβάν. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, το Πακιστάν και τη Μαλαισία.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των πετρελαιοειδών, μετά το κλείσιμο του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου, στα χαμηλότερα επίπεδα αυτού του έτους, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι οι χαμηλότερες τιμές θα επηρεάσουν τα εταιρικά κέρδη.

Ο δείκτης των ασιατικών εταιρειών ενεργείας υποχώρησε 0,2%. Οι μετοχές της Woodside Petroleum, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Αυστραλίας, σημείωναν απώλειες 1,8% φθάνοντας στα 37,79 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι μετοχές της Santos Ltd. της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Αυστραλίας, υποχώρησαν 0,7%, φθάνοντας στα 10,52 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι μετοχές της Inpex Holdings Inc. της μεγαλύτερης εταιρείας εξερεύνησης πετρελαίου της Ιαπωνίας, υποχώρησαν 1,3%, φθάνοντας στα 931.000 γιέν η μία.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου υποχώρησε 2,9% στις 20 Οκτωβρίου και στα 56,48 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη. Για πρώτη φορά φέτος, συμβόλαια πετρελαίου κοντά στην παράδοση έκλεισαν κάτω από τα 57 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, υποχώρησαν 1,9%, φθάνοντας στα 59,33 δολ. το βαρέλι. Λίγη ώρα πριν και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 58,95 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα