Suncorp: 6 δισ. δολ. για την εξαγορά της Promina Group

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2006 07:37

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Promina Group Ltd. αντί του ποσού των 7,9 δισ. δολ. Αυστραλίας (6 δισ. δολ. ΗΠΑ), σε μετρητά και μετοχές, έκλεισε η Suncorp-Metway Ltd. σε μια προσπάθεια διπλασιασμού των πωλήσεών της, με στόχο να καταστεί η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία ασφαλίσεων αυτοκινήτων και κατοικιών της Αυστραλίας.

Η Suncorp θα πουλήσει μετοχές έως 1,9 δισ. δολ. Αυστραλίας για να χρηματοδοτήσει την εμπορική συναλλαγή, που αξιολογεί τις μετοχές της Promina στα 7,65 δολ. Αυστραλίας η μία, 13% υψηλότερα από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Suncorp, οι μετοχές της οποίας σημείωσαν απώλειες 6%.

Αγοράζοντας την Promina, τη δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων και κατοικιών της Αυστραλίας, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Suncorp, John Mulcahy, αντιστρέφει τη μείωση της ανάπτυξης των ασφαλίστρων. Η Suncorp θα καταβάλλει τέσσερις φορές το ποσόν που άντλησε η Promina κατά την πώληση μετοχών της το 2003.

Οι μετοχές της Suncorp υποχώρησαν 1,10 δολ. Αυστραλίας, ποσοστό 4,9%, φθάνοντας στα 21,60 δολ. Αυστραλίας η μία, στη 1:08 μ.μ. στο Σύδνεϋ, μετά την υποχώρηση που σημείωσαν νωρίτερα, στα 21,22 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι μετοχές της Promina, σημείωσαν άνοδο 15 σεντς, ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στα 6,94 δολ. Αυστραλίας η μία, ωθώντας φέτος την άνοδό τους, στο 44%.

Η Suncorp, η οποία είναι επίσης η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την εξαγορά της Promina στις 12 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των λεπτομερειών της σημερινής τιμής προσφοράς.

Οι μέτοχοι της Promina, που θα κατέχουν το 30% της συνδυασμένης εταιρείας, θα ψηφίσουν για το σχέδιο, τον Φεβρουάριο. Η Suncorp, εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει τουλάχιστον 225 εκατ. δολ. Αυστραλίας, ετησίως, από τον συνδυασμό των δύο εταιρειών. Η εξαγορά αναμένεται να προσθέσει κέρδη το δεύτερο έτος της εμπορικής συναλλαγής, σύμφωνα με την Suncorp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα