Ν. Κορέα: Συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης από τις εξαγωγές

Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2006 08:25

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ να αναπτύσσεται η οικονομία της Νοτίου Κορέας από την αύξηση των εξαγωγών, ενώ η άνοδος των καταναλωτικών δαπανών, θα την ωθήσει περαιτέρω, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Η αύξηση των εξαγωγών είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη της Ν. Κορέας, τη μεγαλύτερη μέσα σε μία δεκαετία, καθώς οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου και οι αυξήσεις των επιτοκίων δανεισμού νωρίτερα μέσα στο έτος, περιόρισαν την εσωτερική ζήτηση. Η βιομηχανική παραγωγή αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε επτά μήνες τον Αύγουστο, ενώ οι εξαγωγές αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ τον Σεπτέμβριο.

Την εβδομάδα που πέρασε, ο υπουργός Οικονομίας της Ν. Κορέας, Kwon Okyu, είπε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, δεν έχει ακόμη επηρεαστεί από την πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρειος Κορέα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ν. Κορέας διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού για δεύτερο μήνα στο 4,5% στις 12 Οκτωβρίου. Αύξησε τα επιτόκια πέντε φορές σε λιγότερο από ένα έτος, για να περιορίσει τον πληθωρισμό, σε μία οικονομία που εισάγει σχεδόν το σύνολο του πετρελαίου που καταναλώνει.

Η οικονομία της χώρας, αναπτύχθηκε κατά πάσα πιθανότητα με ρυθμό 4,6% το τρίτο τρίμηνο, από το προηγούμενο έτος και είναι πιθανόν να αναπτυχθεί 4%, κατά το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με τον Kwon στις 19 Οκτωβρίου. Αυτό μπορεί να εξασφαλίσει τον στόχο της κυβέρνησης για ανάπτυξη με ρυθμό 5%, το 2006, συμπλήρωσε ο ίδιος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα