Στο Πεκίνο ο Γ. Αλογοσκούφης

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2006 10:44

Για επίσημη επίσκεψη στην Κίνα αναχώρησε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης επικεφαλής ελληνικής αποστολής.

Σκοπός της αποστολής - στην οποία μετέχουν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) κ. Παναγιώτης Δρόσος, ο Πρόεδρος του ΕΛΚΕ κ. Γιάννης Αναστασόπουλος και κορυφαίοι παράγοντες μεγάλου αριθμού ελληνικών επιχειρήσεων - είναι η προώθηση των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με την Κίνα.

Πρώτος σταθμός του υπουργού είναι το Πεκίνο, όπου σήμερα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας κ. Zhou Xiaochuan και τον Υπουργό Οικονομικών της Κίνας κ. Jin Renqing. Αύριο (24/10/2006), ο κ. Αλογοσκούφης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εμπορίου της Κίνας κ. Bo Xilai, παρουσία αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ενώ στη συνέχεια ο κ. Xilai θα παραθέσει γεύμα στον Έλληνα Υπουργό και την ελληνική αντιπροσωπεία. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Πεκίνο, ο κ. Αλογοσκούφης θα δώσει συνέντευξη στον εθνικό τηλεοπτικό σταθμό της Κίνας, CCTV (Central China TV). Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο υπουργός θα μιλήσει σε εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας του Πεκίνου με θέμα: «Η Ελλάδα σε μία νέα εποχή: Επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Στην ομιλία του, ο υπουργός θα αναφερθεί στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και θα τονίσει ιδιαίτερα τη σημασία της Ελλάδας ως κεντρικού πόλου στην ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Αμέσως μετά το δείπνο, ο υπουργός θα δώσει συνέντευξη τύπου σε εκπροσώπους των κινεζικών ΜΜΕ.

Μεθαύριο (25/10/2006), ο υπουργός θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του Πεκίνου κ. Wang Qishan και μετά θα αναχωρήσει για τη Σαγκάη, όπου την Πέμπτη (26/10/2006) θα επισκεφθεί το Χρηματιστήριο και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με το Δήμαρχο της Σαγκάης, ο οποίος θα παραθέσει δεξίωση προς τιμή του Υπουργού. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο κ. Αλογοσκούφης θα είναι επίσημος ομιλητής σε δείπνο, στο οποίο θα παραστούν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Σαγκάης.

Την Παρασκευή (27/10/2006), ο κ. Αλογοσκούφης θα μεταβεί στο Χονγκ Κονγκ, όπου θα έχει την ίδια ημέρα συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου κ. Steven Ip και με τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου κ. Ronald Arculli.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα