Shell: 7,7 δισ. δολ. Καναδά για την Shell Canada Ltd.

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2006 10:40

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την απόκτηση του 22%, που δεν κατέχει στην Shell Canada Ltd., έκανε η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία πετρελαιοειδών της Ευρώπης, Royal Dutch Shell Plc, προς 7,7 δισ. δολ. Καναδά (6,8 δισ. δολ. ΗΠΑ), για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο ενός σκέλους που παράγει αργό από πετρελαιοπηγές στην έρημο.

Η Shell θα προσφέρει 40 δολ. Καναδά για κάθε μία μετοχή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εδρεύει στη Χάγη. Η τιμή είναι 22% υψηλότερη από την αντίστοιχη τιμή κλεισίματος των μετοχών της Shell Canada, την τελευταία ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας.

Η πρόταση είναι ένα ακόμη βήμα για την απλούστευση της δομής του ομίλους, μετά τη συγχώνευση των διοικητικών της συμβουλίων στην Ολλανδία και τη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα η Shell.

Εως 125 δισ. δολ. Καναδά ενδέχεται να δαπανηθούν την ερχόμενη δεκαετία για τον τριπλασιασμό της παραγωγής από τις πετρελαιοπηγές στον Καναδά, σύμφωνα με το National Energy Board.

Η Shell Canada, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών του Καναδά, είπε στις 28 Ιουλίου, ότι το κόστος για την επέκταση του έργου της Athabasca, ενδέχεται να αυξηθεί 75%, έως τα 12,8 δισ. δολ. Καναδά. Ο προϋπολογισμός για την επέκταση ήδη αυξήθηκε στα 7,3 δισ. δολ. Καναδά τον Αύγουστο του 205, από την αρχική εκτίμηση των 4 δισ. δολ. Καναδά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα