Ενδιαφέρον ΕΤΕπ για χρηματοδότηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2006 13:23

Το 50% του συνολικού κόστους του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη προτίθεται να καλύψει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας «Ντνέβνικ», η οποία επικαλείται δηλώσεις του προέδρου της Τράπεζας, Φίλιπ Μέισταντ, στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR-TASS.

Μάλιστα, μιλώντας στο ITAR- TASS, o κ. Μέισταντ διευκρίνισε ότι η χρηματοδότηση θα αφορά κυρίως την κατασκευή του τμήματος του αγωγού επί ελληνικού εδάφους. Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ακόμη ότι η Μόσχα επιμένει να έχει μερίδιο 51% στη συνεργασία για την κατασκευή του αγωγού με την Αθήνα και τη Σόφια, καλώντας Ελλάδα και Βουλγαρία να μοιραστούν το υπόλοιπο 49%. Τα ρωσικά μέσα αναφέρουν ότι το αίτημα αυτό έχει ήδη γίνει δεκτό.

Το ενδιαφέρον της ΕΤΕπ για τη χρηματοδότηση του εργόυ του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη μετέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας, Φιλίπ Μαστάντ, και στη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντηση της ΕΤΕπ, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα