Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2006 13:23

Ενδιαφέρον ΕΤΕπ για χρηματοδότηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Το 50% του συνολικού κόστους του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη προτίθεται να καλύψει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας «Ντνέβνικ», η οποία επικαλείται δηλώσεις του προέδρου της Τράπεζας, Φίλιπ Μέισταντ, στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR-TASS.

Μάλιστα, μιλώντας στο ITAR- TASS, o κ. Μέισταντ διευκρίνισε ότι η χρηματοδότηση θα αφορά κυρίως την κατασκευή του τμήματος του αγωγού επί ελληνικού εδάφους. Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ακόμη ότι η Μόσχα επιμένει να έχει μερίδιο 51% στη συνεργασία για την κατασκευή του αγωγού με την Αθήνα και τη Σόφια, καλώντας Ελλάδα και Βουλγαρία να μοιραστούν το υπόλοιπο 49%. Τα ρωσικά μέσα αναφέρουν ότι το αίτημα αυτό έχει ήδη γίνει δεκτό.

Το ενδιαφέρον της ΕΤΕπ για τη χρηματοδότηση του εργόυ του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη μετέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας, Φιλίπ Μαστάντ, και στη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντηση της ΕΤΕπ, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.