Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006 08:08

* ΕΞΠΡΕΣ: «Ο υφυπουργός Οικονομίας Χ. Φώλιας, με συνέντευξή του στην ΕΞΠΡΕΣ προειδοποιεί... "Χωρίς "πολιτικά χατίρια" η υλοποίηση του Δ' ΚΠΣ».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κλίμα ευφορίας στα διεθνή χρηματιστήρια. Το νέο άλμα του Dow Jones "γύρισε" στις ευρωπαϊκές αγορές".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Ιδρύεται "ΣΔΟΕ" για τα ένσημα. Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους ελέγχους και για τα χρέη προς τα Ταμεία".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Eurostat αναθεωρεί προς τα πάνω το δημόσιο έλλειμμα. Ισχύει η εκτίμηση Αλμούνια για μείωση κάτω από 3% του ΑΕΠ φέτος".

Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "Αυστηρή προειδοποίηση σε υπουργεία και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι το Δ' ΚΠΣ δεν θα εξυπηρετεί κανενός "τα κέφια, αλλά θα στοχεύει σε ποιοτικά έργα", απευθύνει με συνέντευξή του στην ΕΞΠΡΕΣ ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας. Παράλληλα, καθιστά σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για "αυτοσχεδιασμούς, εξυπηρετήσεις και εφήμερες εντυπώσεις που παρεμποδίζουν τα αναπτυξιακά αποτελέσματα".

"Ράμπο"

Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Υπηρεσία "ράμπο" που θα σαρώνει την αγορά για τον εντοπισμό της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, σχεδιάζει η κυβέρνηση, με στόχο να κλείσει τη μαύρη τρύπα στα οικονομικά των ασφαλιστικών Ταμείων, που -κατά τις εκτιμήσεις- φτάνει τα 4 δισ. ευρώ ετησίως. Στην ίδια κατεύθυνση θα λειτουργεί η ήδη εξαγγελθείσα ηλεκτρονική βάση δεδομένων, ένας "ασφαλιστικός Τειρεσίας", στον όποιο -κατά το πρότυπο του τραπεζικού- θα καταχωρούνται σε μαύρη λίστα οι οφειλέτες των ασφαλιστικών Ταμείων".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα