Schneider Electric: 15% υψηλότερες πωλήσεις το τρίμηνο

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006 08:42

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 15%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, οι πωλήσεις της Schneider Electric SA, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής διακοπτών ασφαλείας στον κόσμο, αποτέλεσμα της ζήτησης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Τα έσοδα αναρριχήθηκαν στα 3,48 δισ. ευρώ (4,37 δισ. δολ.) από 3,02 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, στην γαλλική εφημερίδα Les Echos. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα έσοδα θα ανήρχοντο σε 3,4 δισ. ευρώ.

Η Schneider, της οποίας τα συστήματα ελέγχουν τη ρύθμιση των γραμμών παραγωγής της φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline Plc, τον Ιούλιο αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα αποτελέσματα της χρήσης, αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης από τις ευρωπαϊκές και τις αμερικανικές κατασκευαστικές εταιρείες. Η εταιρεία που εδρεύει στη Γαλλία, καλύπτει τη ζήτηση σε βιομηχανίες, γραφεία και εμπορικά κέντρα στις ΗΠΑ, για να αντισταθμίσει την υποχώρηση της κατασκευής κτιρίων στη χώρα της.

Οι μετοχές της Schneider Electric, έχουν σημειώσει άνοδο περίπου 22% φέτος, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 20,8 δισ. ευρώ. Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, σημείωσε την ίδια χρονική περίοδο άνοδο 15%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα