Cosmote Romania: Ενσταση για το διαγωνισμό 3G

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006 09:21

Η Cosmote Romania και η «National Society for Radio-communications» (SNR) της Ρουμανίας υπέβαλαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ενστάσεις στη Γενική Επιθεώρηση Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογιών Πληροφορικής της Ρουμανίας σχετικά με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την παραχώρηση των δύο αδειών παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς (3G).

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της Cosmote Romania, κ. Νικόλαος Τσόλας δήλωσε πως η προσφορά της εταιρείας του ήταν ρεαλιστική και βάσιμη, επιβεβαιώνοντας πως υπέβαλε ένσταση στην αρμόδια αρχή προκειμένου να καταλάβει τη σχετική απόφαση με δεδομένο το γεγονός πως η Cosmote Romania ήταν η μοναδική εταιρεία, μεταξύ των υπολοίπων υποψηφίων στο διαγωνισμό, που διαθέτει εμπειρία στη εφαρμογή τεχνολογιών 3ης γενιάς.

Παράλληλα, ο διευθυντής πωλήσεων της SNR δήλωσε πως το αποτέλεσμα του διαγωνισμού συζητήθηκε από της διοίκηση της εταιρείας από την άποψη της έλλειψης διαφάνειας αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού των αξιολογήσεων, βάσει των οποίων έγινε η επιλογή των δύο αναδόχων. Η απόφαση της αρμόδιας αρχής σχετικά με τις δύο ενστάσεις θα πρέπει να εκδοθεί το αργότερο έως την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως στο σχετικό διαγωνισμό της 2 άδειες κινητής τηλεφωνίας 3η γενιάς κέρδισε η RCS &RDS (με αξιολόγηση 90,41 μονάδων) και η Telemobil (δίκτυο της Zapp με αξιολόγηση 73,71 μονάδων). Η προσφορά της Cosmote Romania αξιολογήθηκε με 59,74 μονάδες και αυτή της SNR με 49,58 μονάδες.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα