Anglo American: Η Cynthia Carroll νέα CEO από τον Μάρτιο

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006 12:33

ΓΥΝΑΙΚΑ για πρώτη φορά στην ιστορία των 89 ετών της, επέλεξε στη θέση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή η Anglo American Plc, την Cynthia Caroll της Alcan Inc.

H Cynthia Carroll στα ηνία της Ango American Plc, από τον Μάρτιο.

H ηλικίας 49 ετών Carroll, νυν πρόεδρος της Alcan, θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, την 1η Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Anglo, που εδρεύει στο Λονδίνο. Ο Tony Trahar, νυν ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, θα αποχωρήσει τον Απρίλιο.

Η Carroll έρχεται στην εταιρεία σε μία περίοδο που η Anglo επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη βιομηχανία από τα πολύτιμα μέταλλα για να διατηρήσει τον ρυθμό ανάπτυξης έναντι των μεγαλύτερων ανταγωνιστριών της, BHP Billiton και Rio Tinto Group. Οι τιμές ρεκόρ του χαλκού και του ψευδαργύρου, ανάγκασαν πέρυσι τον Trahar να ανακοινώσει τα σχέδια πώλησης των τμημάτων ατσαλιού και χάρτου, καθώς τα κέρδη και οι μετοχές της εταιρείας, υστέρησαν έναντι των ανταγωνιστριών της.

Οι μετοχές της Anglo American υποχώρησαν 50 πένες, ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στις 2.365 πένες η μία στις 9:01 π.μ. στο Λονδίνο, περιορίζοντας τα φετινά τους κέρδη στο 20%.

Δύο χρόνια πριν από την ανακοίνωση της αλλαγής στρατηγικής της Anglo, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 36%, ενώ της BHP Billiton είχαν σημειώσει άνοδο 81% και της Rio Tinto, άνοδο σε ποσοστό 55%. Aπό τότε η άνοδό τους είχε άμεση σχέση με την ενδεχόμενη προσφορά για εξαγορά της Anglo.

H Carroll, υπήκοος των ΗΠΑ με master στις επιχειρήσεις από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, είναι η έκτη κατά σειρά CEO, που θα ηγηθεί της Anglo. Αρχισε την καριέρα της ως γεωλόγος στην Amoco Corp. και πήγε στην Alcan το 1988, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Anglo. Η Alcan, είναι δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο, μετά την Alcoa Inc.

H Anglo ιδρύθηκε το 1917 στο Γιοχάνεσμπουργκ, από τον Ernest Oppenheimer για να εξερευνήσει το μεγαλύτερο ορυχείο χρυσού στον κόσμο. Αργότερα ο ίδιος έδωσε την διοίκηση της εταιρείας στον γιό του, Harry.

Ο βασικός μισθός της Carroll θα είναι 900.000 λίρες στερλίνες (1,68 εκατ. δολ.) και θα έχει ετήσια μπόνους 175% του βασικού της μισθού ετησίως, σύμφωνα με την Anglo.

Η εκπρόσωπος της Anglo είπε σήμερα στο Λονδίνο ότι η Carroll δεν θα μπορέσει να κάνει κάποιο σχόλιο, μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά της τον επόμενο Μάρτιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα