ΥΠΑΝ: Επιβολή προστίμων σε πρατήρια καυσίμων

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006 14:29

Οκτώ νέες αποφάσεις με τις οποίες επιβάλλονται πρόστιμα συνολικού ύψους 505.997 ευρώ σε πρατήρια υγρών καυσίμων υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, μετά από εισήγηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκου Στεφάνου.

Πρόκειται για πρατήρια από τα οποία ελήφθησαν δείγματα καυσίμων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, από τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ), τα οποία παρουσίαζαν αποκλίσεις από τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Επιπλέον, επιβλήθηκαν 21 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.046.323 ευρώ σε εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών.

Πρόκειται για εταιρείες που προμήθευσαν πρατήρια, στα οποία τα δείγματα καυσίμων παρουσίαζαν αποκλίσεις από τις ισχύουσες προδιαγραφές και μετά από έλεγχο του δείγματος του βυτιοφόρου της εταιρείας διαπιστώθηκε ότι το προϊόν του βυτίου παρουσίαζε μεγαλύτερες ή ίσες αποκλίσεις με αυτές που παρουσίαζε το δείγμα του πρατηρίου.

Τέλος, με δεδομένο ότι σε έξι περιπτώσεις πρατηρίων διαπιστώθηκε, από τα δείγματα των βυτίων των εταιρειών εμπορίας, ότι οι αποκλίσεις από τις ισχύουσες προδιαγραφές οφείλονταν στο προϊόν που παρέδωσε η εταιρεία εμπορίας (στην οποία και επιβάλλεται πρόστιμο) υπεγράφησαν αντίστοιχες αποφάσεις ανάκλησης των προστίμων που είχαν επιβληθεί σε πρατήρια.

Επισημαίνεται ότι από τον Μάρτιο του 2004 έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο από τα ΚΕΔΑΚ του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ μετά την παράδοση 12 VAN στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών οι έλεγχοι έχουν επεκταθεί σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας διύλισης, διακίνησης, αποθήκευσης και διάθεσης πετρελαιοειδών προϊόντων σε όλη την επικράτεια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα