2ο Συνέδριο της «Ν» για το λιανεμπόριο: Η αλυσίδα αξίας

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 13:27
UPD:16:50
NAFTEMPORIKI.GR
Η αλυσίδα αξίας στο λιανεμπόριο βρέθηκε στο επίκεντρο του δεύτερου πάνελ στο 2ο συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τα καταναλωτικά αγαθά και το λιανεμπόριο.

Η Managing Director, Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. Μαρίκα Λάμπρου, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην τεχνογνωσία που χαρακτήρισε ως προστιθέμενη αξία για την εταιρεία. «Είμαστε διανομέας που επενδύει σε εκπαίδευση των ανθρώπων μας, θέλουμε να έχουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας».

NAFTEMPORIKI.GR

Η Managing Director, Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. Μαρίκα Λάμπρου

Εκτίμησε ότι το λιανεμπόριο θα πάει σε πολύ υψηλά επίπεδα ανάπτυξης αλλά σε μία άλλη μορφή. «Η τεχνολογία θα παίζει ρόλο και το μυστικό είναι να μπορούμε να δώσουμε μία αξία λίγο διαφορετική από του διπλανού που θα είναι σε επαφή με την πραγματικότητα» σημείωσε.

NAFTEMPORIKI.GR

O διευθύνων σύμβουλος της Praktiker Γιάννης Σελαλμαζίδης

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Praktiker Γιάννη Σελαλμαζίδη, το μέγεθος καταστημάτων είναι ένα βασικό στοιχείο για την επιτυχία. Η οργάνωση θα πρέπει να είναι πάντα λιτή για να διακινούνται εύκολα τα μηνύματα. «Πιστεύουμε στην κεντροποιημένη διοίκηση που δίνει οικονομία κλίμακος, αλλά και να προσφέρουμε ευελιξία στους διευθυντές καταστημάτων». Όσον αφορά τη δομή της αγοράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της φοροδιαφυγής που χαρακτήρισε μακροχρόνιο πρόβλημα που θα πρέπει να διορθωθεί. Έθεσε επίσης και το ζήτημα του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης που χαρακτήρισε αποεπενδυτικό. Η βελτίωση θα δώσει μεγάλη ώθηση στις επενδύσεις, εκτίμησε.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι το e-shop είναι σημαντικό, ωστόσο, εκτίμησε ότι το φυσικό κατάστημα δεν θα σταματήσει ποτέ να παίζει τον καθοριστικό ρόλο. «Αν εκλείψουν οι δυσκολίες υπάρχει περίπτωση η χώρα να εκτοξευθεί» είπε.

NAFTEMPORIKI.GR

Ο Network Development Dpt. Director, Coffee Island Μιχάλης Καμβύσης

Ο Network Development Dpt. Director, Coffee Island Μιχάλης Καμβύσης αναφέρθηκε στα βήματα που έχει κάνει η εταιρεία με τα νέα καταστήματα σε Λονδίνο και Τορόντο. Μεταφέροντας την εμπειρία του τόνισε ότι πρόκειται για πολύ ανταγωνιστικές αγορές αλλά ταυτόχρονα είναι και πάρα πολύ φιλικές προ τις επιχειρήσεις είτε αφορά σε φορολογία είτε στην πρόσβαση σε κεφάλαια.

Εκτίμησε ότι το κύριο κίνητρο των καταναλωτών είναι η ποιότητα, ενώ ειδικά γα την αγορά του Ην. Βασιλείου ότι θα βαδίσει σε αχαρτογράφητα νερά μετά το Brexit. Έκανε αναφορά στη σημασία της σταθερότητας του περιβάλλοντος κάτι που δεν ισχύει στην Ελλάδα, όπως σχολίασε. «Στον αντίποδα θα λέγαμε ότι όλη αυτή η προσαρμοστικότητα που έχουμε αναπτύξει έχουν βοηθήσει να μπορούμε να είμαστε αρκετά ευέλικτοι. Η ελληνική αγορά είναι πολύ καλό case study για όσους θέλουν να αναπτυχθούν σε ξένες αγορές» είπε.

Υπογράμμισε την ανάγκη επανάκτησης της εμπιστοσύνης. Ειδικά για την εστίαση προέβλεψε διορθώσεις στον κλάδο καθώς υπάρχει μεγάλη προσφορά.

NAFTEMPORIKI.GR

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης σημείωσε ότι το εμπόριο δίνει από μόνο του μία προστιθέμενη αξία.

«Ο βαρύς ασθενής είναι τα ελληνικά νοικοκυριά με μείωση της μέσης μηνιαίας δαπάνης στα σούπερ μάρκετ» επισήμανε.

Ζήτησε «αυτοί που επιβιώσαμε αυτή την δύσκολη περίοδο είναι κρίμα να αποβιώσουμε από την υπερφορολόγηση. Γιατί από αυτήν πλήττονται επιχειρήσεις με κέρδη» και επανέλαβε την ανάγκη να γίνει από τη φετινή χρήση η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις συνεπείς επιχειρήσεις. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα logistics που εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει πολύ μεγάλη πρόοδος.

Εκτίμησε ότι τα capital controls ήρθαν για να μείνουν και σημείωσε ότι «δεν γνωρίζω αν μπορούν να αρθούν με τη λήξη του προγράμματος ή θα κρατήσουν και τους πρώτους μήνες της εποπτείας που θα ακολουθήσει». Ανέφερε ότι η εξέλιξη είναι στην ψηφιοποίηση και στόχος είναι η διείσδυση στην ευρωπαϊκή αγορά. «Να πάμε σε διασυνοριακές πωλήσεις» είπε εκτιμώντας ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Κλείνοντας ανέφερε ότι στο τέλος του χρόνου αποχωρεί από το εμπόριο και το τιμόνι της ΕΣΕΕ.

NAFTEMPORIKI.GR

O διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ Αριστοτέλης Παντελιάδης

Στην ευκαιρία που προσέφερε η κρίση να κοιτάξον όλες οι επιχειρήσεις την αλυσίδα του κόστους και να κάνουν αλλαγές που δεν γίνονταν όταν υπήρχαν λεφτά αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ Αριστοτέλης Παντελιάδης.

Εκτίμησε ότι η αγορά έγινε πιο ανταγωνιστική και αυτό θα φανεί στο μέλλον. Ωστόσο όπως σημείωσε το πιο σημαντικό είναι η αξία που προσφέρουμε στους πελάτες όχι το κόστος. Υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία στη βελίωση της εξυπηρέτησης και την καλύτερη ποιότητα σημειώνοντας ότι σε αυτό συμβάλλει η εκπαίδευση του προσωπικού.

Η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε το επίπεδο ικανοποίησης ανέφερε, αλλά, όπως σχολίασε η αγοραστική εμπειρία χρειάζεται το «ουάου». «Δεν είναι οι χαμηλότερες τιμές είναι ότι ο ταμείας τον κηνυγάει μέχρι το πάρκινγκ γιατί ξέχασε να πάρει μία προσφορά που δικαιούταν. Μεγάλη επιτυχία είναι αυτά που δεν περιγράφονται στις διαδικασίες» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον εκτίμησε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη εξειδίκευση στο μέλλον και καταστήματα πιο «έξυπνα» που όπως είπε θα χρειάζονται όμως λιγότερους εργαζόμενους.

NAFTEMPORIKI.GR

Ο Managing Director της Cosmos Sport Μιχάλης Τσικνάκης

Ο Managing Director της Cosmos Sport Μιχάλης Τσικνάκης χαρατήρισε ως το μεγάλο στοίχημα για την προώθηση του brand μιας εταιρείας, τα social media. «Είναι οι ευρυματικοί τρόποι για να αποδώσουν αυτά. Είναι πολύ πιο ισχυρό το word to mouth, η αξία της γνώμης ενός καταναλωτή που δεν ξέρουμε είναι πολύ ισχυρή» υπογράμμισε. «Ζούμε ένα φυσικό ριμπάουντ που δεν προέρχεται από κάποια πολιτική» αλλά από τον χρόνο που έχει διαρκέσει η κρίση, ανέφερε και υπογράμμισε το μεγάλο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών στην ελληνική αγορά που αναμένεται να αυξήσει τον ανταγωνισμό.

NAFTEMPORIKI.GR

Ο ιδρυτής της COCO - MAT Πωλ Ευμορφίδης

Σε μία ιδιαίτερη τοποθέτηση ο ιδρυτής της COCO - MAT Πωλ Ευμορφίδης υπερθεμάτισε την αξία της χαράς και της ικανοποίησης που θα πρέπει να έχει ο καταναλωτής. «Πρέπει να ξανασκεφτούμε πώς ήταν οι παππούδες μας και να αρχίσουμε να παράγουμε» σημείωσε. «Αν είναι να διδάξουμε κάτι τη νέα γενιά είναι να τη μάθουμε να ιδρώνει» είπε χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα