Ντ. Μπακογιάννη στο συνέδριο της «Ν»: Το σχέδιο της Ν.Δ. για το λιανεμπόριο

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 11:01
UPD:11:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλά στο 2o Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τα καταναλωτικά αγαθά και το λιανεμπόριο.

Στο πλήγμα που έχει δεχθεί το λιανεμπόριο από την κρίση αναφέρθηκε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο 2ο συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τα καταναλωτικά αγαθά και το λιανεμπόριο και ανέλυσε το σχέδιο του κόμματος που θα δώσει ανάσα στον κλάδο. 

«Η κρίση και η βαθιά ύφεση δεν άφησαν ανεπηρέαστο το λιανεμπόριο. Ο περιορισμός της δαπάνης οδήγησε σε δραματική συρρίκνωση του κλάδου [...] Η καθυστέρηση στις αξιολογήσεις του προγράμματος και η στασιμότητα δεν βοηθούν. Το ΑΕΠ συρρικνώνεται. Συνεχίζεται η φθίνουσα πορεία της κατανάλωσης», ανέφερε. 

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται όραμα, ένα συγκεκριμένο σχέδιο που να μπορεί να εφαρμοστεί. Στρέφοντας τα βέλη της στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι έπρεπε να έχει κατατεθεί εδώ και δύο χρόνια  συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο και συμπλήρωσε ότι «όταν δεν έχεις σχέδιο και στόχους είναι αδύνατον να πας μπροστά».

«Χωρίς σχεδιασμό τίποτα δεν μπορεί να πάει μπροστά ούτε μία επιχείρηση ούτε μία χώρα», επέμεινε και επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο, το οποίο στο λιανεμπόριο έχει τρεις άξονες:

α. μείωση της υπερφορολόγησης
β. αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας και της ανυπαρξίας δανεισμού
γ. εξωστρέφεια και ενίσχυση ψηφιακού λιανεμπορίου

Η τομεάρχης Οικονομίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. δουλεύει για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επιστροφής στην ανάπτυξη.

«Οι επιχειρήσεις χρειάζονται φιλικό περιβάλλον και στρατηγικό πλαίσιο. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να το δώσει αυτό. Θα χρειαστούμε τη στενότατη συνεργασία σας για τα μικρά και όχι μόνο για τα μεγάλα. Είμαστε εδώ είμαστε έτοιμοι για τη συνεργασία», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα