Ανακάμπτει ο χρυσός στη Ν. Υόρκη

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 07:05

ΑΝΕΚΑΜΨΕ ο χρυσός στη Ν. Υόρκη, περιορίζοντας τις απώλειες που σημείωσε επί δύο συνεδριάσεις, μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, που τόνωσαν την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου, ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Η τιμή του χρυσού άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών τον Μάϊο, καθώς αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου. Σήμερα το αργό πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά, καθώς εικάζεται ότι το κρύο σε κάποιες περιοχές των ΗΠΑ, ενδέχεται νε μειώσει τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης.

Ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 4,70 δολ., ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 587,60 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Οι τιμές του νωρίτερα άγγιξαν τα 576 δολ., τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 12 Οκτωβρίου. Το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται 26% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο χρυσός κινήθηκε ανοδικά μετά την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, περιορίζοντας τις προηγούμενες απώλειες. Συνήθως το μέταλλο κινείται αντίθετα από το αμερικανικό νόμισμα, το οποίο φέτος έχει υποχωρήσει 5% έναντι του καλαθιού των έξι κυριοτέρων νομισμάτων του κόσμου. Το ευρώ αναρριχήθηκε 6%, έναντι του δολαρίου και ο χρυσός βρίσκεται 13% υψηλότερα φέτος.

Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 20% από τα μέσα Μαΐου, κατά ένα μέρος λόγω της υποχώρησης 25% των τιμών του πετρελαίου από τα επίπεδα ρεκόρ του Ιουλίου.

Ο χρυσός άγγιξε στις 14 Ιουνίου τα 546,40 δολ. η ουγγιά, μετά την αναρρίχησή του στα 732 δολ. στις 12 Μαΐου, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 1980.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα