STMicroelectronics: Ελαφρά αύξηση 4% των πωλήσεων

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 09:01

ΕΛΑΦΡΑ αύξηση σε ποσοστό έως 4%, εν μέσω της μείωσης της ζήτησης για τσιπ κινητών τηλεφώνων, ενδέχεται να σημειώσουν το τέταρτο τρίμηνο οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας ημιαγωγών της Ευρώπης, STMicroelectronics NV.

Οι πωλήσεις αυτό το τρίμηνο θα κυμανθούν από 2,49 δισ. δολ. έως 2,64 δολ., σύμφωνα με την πρόσφατη πρόβλεψη της εταιρείας, που εκδόθηκε αργά χθες. Οι πωλήσεις της STMicroelectronics το προηγούμενο έτος ήταν 2,39 δισ. δολάρια.

Η πρόβλεψη της STMicroelectronics, που εδρεύει στη Γενεύη, έγινε μετά τις ανακοινώσεις εταιρειών παραγωγής τσιπ, συμπεριλαμβανομένης της Texas Instruments Inc. και της Analog Devices Inc., οι οποίες είπαν αυτήν την εβδομάδα ότι η ζήτηση κινητών τηλεφώνων μειώνεται. Την περασμένη εβδομάδα, Nokia Oyj και Motorola Inc., οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, ανακοίνωσαν απογοητευτικά για τους επενδυτές αποτελέσματα.

Το τέταρτο τρίμηνο τα έσοδα θα μειωθούν 1% από την προηγούμενη περίοδο που έκλεισε με άνοδο έως 5%, σύμφωνα με την εταιρεία, καταδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη από έτος σε έτος θα κυμανθεί από 4% έως 11%.

Το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η STMicroelectronics, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 183 εκατ. δολ. ή 20 σεντς ανά μετοχή.

Οι μετοχές της STMicroelectronics, που δημιουργήθηκε το 1987 από τη συγχώνευση των κρατικών εταιρειών παραγωγής τσιπ της Ιταλίας και της Γαλλίας, υποχώρησαν 41 σεντς, ποσοστό 3%, φθάνοντας χθες στα 13,31 ευρώ η μία στο Μιλάνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 12,1 δισ. ευρώ (15,2 δισ. δολ.).

Το τελευταίο τρίμηνο οι μετοχές της STMicroelectronics σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη του 10%, καθώς οι εξαγορές δύο ανταγωνιστριών της, σκόρπισαν φήμες για εξαγορά.

Εταιρείες επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της Kohlberg Kravis Roberts & Co. τον Αύγουστο, συμφώνησαν να αγοράσουν το σκέλος παραγωγής τσιπ της Royal Philips Electronics NV, αντί του ποσού των 3,4 δισ. ευρώ, τη μεγαλύτερη παρά ποτέ εξαγορά στον κλάδο των ημιαγωγών. Το ρεκόρ αυτό ξεπεράστηκε τον περασμένη μήνα από την Blackstone Group LP που αγόρασε την Freescale Semiconductor Inc., το σκέλος παραγωγής τσιπ που διαχωρίστηκε από την Motorola, αντί ποσού 17,6 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα