Nomura: Μείωση 29% των κερδών το τρίμηνο

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 09:45

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 29%, μετά τη μείωση των αμοιβών από τις χρηματιστηριακές δραστηριότητες, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Ιαπωνίας, Nomura Holdings Inc.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, μειώθηκαν στα 43,5 δισ. γιέν (365 εκατ. δολ.) από 60,9 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Nobuyuki Koga, 56 ετών, πρέπει να βρει νέες πηγές εσόδων και να κλείσει το χάσμα κερδών μεταξύ των οίκων της Wall Street, συμπεριλαμβανομένης της Merrill Lynch & Co.

Οι προμήθειες των χρηματιστηριακών εταιρειών, που διογκώθηκαν πέρυσι, καθώς οι ιαπωνικές μετοχές όδευσαν στη μεγαλύτερη άνοδο έξι μηνών από το 1972, ήταν 32,5 δισ. γιέν το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 51 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο.

Οι συναλλαγές από τοπικούς επενδυτές στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, υποχώρησαν 10% το τρίμηνο, φθάνοντας στα 81,9 τρισ. γιέν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα