Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 09:52
UPD:09:56

Fortius Finance: «Η κίνηση των ξένων δεικτών συνεχίζει να αποτελεί ουσιαστικό σημείο αναφοράς για την κίνηση του ελληνικού χρηματιστηρίου, με την υποχώρηση της καθαρής αξίας συναλλαγών να καθιστά δύσκολη την οιαδήποτε υπόθεση για την εντελώς βραχυπρόθεσμη πορεία του. Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνησή του γύρω από τρέχοντα επίπεδα (καθώς ανάλογη φαίνεται ότι θα είναι και κίνηση των ξένων δεικτών, εν αναμονή της απόφασης της FOMC για τα επιτόκια που θα ανακοινωθεί στις 21:15), με ζητούμενο από τεχνικής απόψεως το κλείσιμό του πάνω από την αντίσταση των 4.1 27 μονάδων».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε ελαφρά ανοδικά με την πλειοψηφία των μετοχών να πραγματοποιεί κέρδη. Σε σχέση με τον όγκο συναλλαγών, πρωταγωνιστές μεταξύ των μετοχών ήταν η ΕΤΕ, ΟΤΕ, ΠΕΙΡ και ΟΠΑΠ, που πραγματοποίησαν περίπου το 35% του συνολικού τζίρου. Στα της αγοράς δεν έχει αλλάξει κάτι δραστικά και φαίνεται πως στην άνοδο συμμετέχουν και εταιρείες της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης».

Aspis Securities: «Πιέσεις δέχθηκαν χθες οι αµερικανικές µετοχές της τεχνολογίας καθώς η Texas Instruments εξέδωσε προβλέψεις για τα αποτελέσµατα του δ’ τριµήνου χαµηλότερες των εκτιµήσεων της αγοράς. Αντίθετα, ο Dow Jones σηµείωσε ελαφρά άνοδο καθώς ενισχύθηκε η µετοχή της General Motors µε την προσδοκία ότι θα δηµοσιεύσει ικανοποιητικά αποτελέσµατα σήµερα. Σήµερα στις ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να επικρατήσουν τάσεις σταθεροποίησης εν αναµονή των αποφάσεων της Fed για τα αµερικανικά επιτόκια. Χωρίς σηµαντική µεταβολή θεωρούµε ότι θα κινηθούν και οι µετοχές στην εγχώρια αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα