Endesa: 25% υψηλότερα κέρδη από τη Λατινική Αμερική

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 10:33

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κατά 25% κέρδη, αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων της στη Λατινική Αμερική, σε συνδυασμό με την πώληση περιουσιακών στοιχείων, εμφάνισε η ισπανική εταιρεία ηλεκτρικής ενεργείας, Endesa SA, η οποία αποτέλεσε στόχο εξαγοράς ύψους 37,1 δισ. ευρώ (46,6 δισ. δολ.) από την γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας, E.ON AG.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 752 εκατ. ευρώ ή 71 σεντς ανά μετοχή, από 600 εκατ. ευρώ ή 57 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Μαδρίτη. Τα αποτελέσματα της εταιρείας υπερέβησαν για δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. Τα κέρδη της εταιρείας περιλαμβάνουν έσοδα 165 εκατ. ευρώ από την πώλησης του σκέλους της real estate στο νησί της Μαγιόρκας.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για το 2009. τα καθαρά κέρδη της Endesa στη Λατινική Αμερική, αυξήθηκαν 47%, στα 106 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News, με βάσει τα αποτελέσματα του εξαμήνου και του εννεαμήνου της εταιρείας. Τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου προέκυψαν από την αφαίρεση των στοιχείων του εξαμήνου, από τα αντίστοιχα του εννεαμήνου, που ανακοίνωσε σήμερα.

Διεθνώς, τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 9,8%, φθάνοντας στα 5,1 δισ. ευρώ. Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη (Ebitda) σημείωσαν αύξηση στα 1,7 δισ. ευρώ από 1,58 δισ. ευρώ. Τα προ φόρων και τόκων κέρδη (Edit) σημείωσαν αύξηση φθάνοντας στο 1,2 δισ. ευρώ, από 1,14 δισ. ευρώ.

Κατά μέσον όρο οκτώ οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη θα ήταν 666 εκατ. ευρώ. Τελικά η εταιρεία εμφάνισε 13% υψηλότερα κέρδη της πρόβλεψης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα