BBVA: Υψηλότερα κέρδη από τον δανεισμό σε Μεξικό και Ισπανία

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 10:41

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κατά 23% κέρδη εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, αποτέλεσμα των εσόδων από τον δανεισμό σε Μεξικό και Ισπανία.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,12 δισ. ευρώ (1,41 δισ. δολ.) ή 33 σεντς ανά μετοχή από 914 εκατ. ευρώ ή 27 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των έξι οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στο 1,09 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα με έδρα το Μπιλμπάο, που διοικείται από τον Francisco Gonzalez, 62 ετών, ευνοήθηκε από τα υψηλότερα έσοδα του δανεισμού στην Ισπανία και την αύξηση της καταναλωτικής πίστης και των υποθηκών στο Μεξικό. Επίσης ο ίδιος διεύρυνε την παρουσία της BBVA στα σύνορα με τις ΗΠΑ για να καλύψει την αγορά εμβασμάτων από τους μετανάστες της Λατινικής Αμερικής.

Ο Gonzalez επεδίωξε την ανάπτυξη στης Ασία, όπως και τις ΗΠΑ για να διαφοροποιηθεί από το Μεξικό, αλλά και την λιανική τραπεζική στην Ιβηρική Χερσόνησο, δύο περιοχές που αποτελούν τα 2/3 των κερδών της τράπεζας.

Οι μετοχές της BBVA έχουν σημειώσει άνοδο 25% φέτος, ενώ οι 75 μετοχές των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index, ο οποίος περιλαμβάνει και τη μεγαλύτερη ισπανική ανταγωνίστριά της, Santander Central Hispano SA, σημείωσε άνοδο 19%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα