Cerberus: 3,15 δισ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή της Aozora Bank

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 12:20

ΠΟΣΟΝ ύψους 376 δισ. γιέν (3,15 δισ. δολ.) κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στην Ιαπωνία από το 1998, θα επιδιώξει να αντλήσει η Aozora Bank Ltd. με τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας εξαγορών των ΗΠΑ, Cerberus Partners LP.

Στους επενδυτές θα προσφερθούν 615,98 εκατ. μετοχές σε τιμή από 550 γιέν έως 610 γιέν η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Aozora προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Η Aozora θα είναι η τρίτη ιαπωνική τράπεζα που πωλούν Αμερικανοί επενδυτές σε χρονικό διάστημα μικρότερο των τριών ετών, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας εγγραφής της Shinsei Bank Ltd. το 2004 από την Ripplewood Holdings LLC.

Μία πώληση στα 610 γιέν ανά μετοχή θα δώσει στην Aozora χρηματιστηριακή αξία περίπου 1,3 τρισ. γιέν, με βάση την μετατροπή σε κοινές μετοχές, του συνόλου των μετοχών που κατέχει η κυβέρνηση.

Η τελική τιμή πώλησης θα οριστεί στις 6 Νοεμβρίου και οι μετοχές θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Τόκυο στις 14 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας.

Η Goldman Sachs Group Inc., η Morgan Stanley και η Nikko Citigroup Ltd. διαχειρίζονται την πώληση, ενώ ενδέχεται να την αυξήσουν έως τα 50,8 εκατ. μετοχές, αναλόγως της ζήτησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα