Κάτω από τα 60 δολ. το βαρέλι το πετρέλαιο

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 12:41

ΚΑΤΩ από τα 60 δολ. το βαρέλι διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς οι αναλυτές εικάζουν ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ θα αυξηθούν για τέταρτη εβδομάδα εν μέσω σκεπτικισμού ότι ΟΠΕΚ σχεδιάζει να μειώσει τις προμήθειες, για να ωθήσει ανοδικά τις τιμές.

Εκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, αργότερα σήμερα, θα δείξει κατά πάσα πιθανότητα ότι οι προμήθειες πετρελαίου, αυξήθηκαν 3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τις προβλέψεις 15 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Στις 13 Οκτωβρίου, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ διατηρήθηκαν 14% υψηλότερα από τον μέσον όρο πενταετίας για την χρονική περίοδο.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια Δεκεμβρίου, σημείωσαν άνοδο 15 σεντς, φθάνοντας στα 59,50 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 9:12 π.μ. στο Λονδίνο. Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, σημείωσε άνοδο 24 σεντς, φθάνοντας στα 60,10 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.

Ο ΟΠΕΚ που αντλεί το 40% του πετρελαίου στον κόσμο, είπε στις 19 Οκτωβρίου ότι θα μειώσει κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως την παραγωγή, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις τιμές του, οι οποίες έχουν υποχωρήσει περίπου 19 δολ. ανά βαρέλι, από τα επίπεδα ρεκόρ των 78,40 δολ. το βαρέλι, στα οποία αναρριχήθηκαν στις 14 Ιουλίου στη Ν. Υόρκη.

Το πετρέλαιο κινείται ανοδικά από την αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης, που αυξάνεται το τέταρτο τρίμηνο του έτους, όταν τα διϋλιστήρια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Βόρειο Ασία, κάνουν προμήθειες του καυσίμου για τον χειμώνα.

Το πετρέλαιο θέρμανσης για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου, σημείωσε άνοδο έως 1,2 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στο 1,7072 δολ. το γαλόνι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 8:49 π.μ. στο Λονδίνο, διαπραγματεύθηκε στο 1,701 δολ. το γαλόνι, 0,58 σεντ υψηλότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα