+50% στις αφίξεις Ρώσων τουριστών στην τελευταία διετία

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 18:39

Η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ρωσία πραγματοποίησε χθες τα εγκαίνια των εκδηλώσεων της «ελληνικής εβδομάδος» (τουριστική προβολή και προώθηση ελληνικών προϊόντων) που εντάσσονται στο γενικότερο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ημέρες Ελλάδος» που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη από 21/10 έως και 15/12.

Η Υπουργός στην ομιλία της την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 άτομα (ρώσοι αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, πρόξενοι άλλων χωρών ) επισήμανε τις δυνατότητες ανάπτυξης επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, αναφέροντας ότι η ήδη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί έχει προοπτικές πολύ μεγαλύτερης διεύρυνσης.

Ειδικότερα για τον τομέα του τουρισμού η υπουργός ανέφερε ότι: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πως ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Εχει αναπτύξει μια δυναμική τροχιά που θα οδηγήσει την Ελλάδα στον αστερισμό των προηγμένων χωρών.

Η πολιτική μας για τον τουρισμό, που είναι μακράς πνοής, έχει θεσμικές τομές πολύ σημαντικές για την προώθηση των νέων μορφών τουρισμού... Στόχος μας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 12μηνη που θα συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας».

Σήμερα το πρωί η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής ομοσπονδίας τουριστικών επιχειρηματιών και πρόεδρο της βορειοδυτικής περιοχής Αλεξέι Κόρνέεφ.

Η υπουργός απηύθυνε πρόσκληση για να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Ελλάδα ρώσοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι προκειμένου να γνωρίσουν την χώρα μας.

Η κ. Πετραλιά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει διαφημιστική καμπάνια στην Ρωσία ενώ ο κ. Κόρνεεφ δήλωσε ότι τα site των τουριστικών πρακτόρων της περιοχής θα προβάλουν την Ελλάδα και τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Οι Ρώσοι από την πλευρά τους εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα city breaks και τα χιονοδρομικά κέντρα καθώς έχουν μεγάλο διάστημα διακοπών τον Ιανουάριο, ενώ ο κ. Κόρνεεφ δήλωσε ότι οι Ρώσοι αγαπούν την Ελλάδα και φαίνεται από τις αφίξεις που την τελευταία διετία αυξήθηκαν κατά 50% και ανέφερε ότι μέχρι σήμερα υπήρχε ένα εστιασμένο ενδιαφέρον για Χαλκιδική και Κρήτη το οποίο τώρα διευρύνεται και για τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα