Nissan: Απροσδόκητη αύξηση των κερδών από το αδύναμο γιέν

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 09:44

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ αύξηση σε ποσοστό 31%, εξ αιτίας του αδύναμου γιέν που εξισορρόπησαν τη μείωση του πωλήσεων εξ αιτίας της υστέρησης νέων μοντέλων αυτοκινήτων, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, Nissan Motor Co.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 164 δισ. γιέν (1,4 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου από 125 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο και διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των τεσσάρων οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 111,8 δισ. γιέν.

Η Nissan εισπράττει πλέον του 60% των ετήσιων λειτουργικών της κερδών στις ΗΠΑ και η άνοδος του δολαρίου έναντι του γιέν, επέδρασε στα έσοδα και τα κέρδη, παρά το γεγονός της μείωσης των πωλήσεων. Αυτό είναι το δεύτερο τρίμηνο στη σειρά, που τα κέρδη της Nissan αυξήθηκαν απροσδόκητα, εξ αιτίας του αδύναμου γιέν.

Αδύναμο γιέν ενδέχεται να αυξήσει τα ετήσια λειτουργικά κέρδη της τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο, κατά 80 δισ. γιέν, σύμφωνα με τον Koji Endo, οικονομικό αναλυτή της Credit Suisse Group.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα