Hynix: Η μεγαλύτερη μείωση κερδών σε πέντε τρίμηνα

Αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών τσιπ μνήμης NAND
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 11:31

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ μείωση κερδών σε πέντε τρίμηνα, ανακοίνωσε η δεύτερη σε μέγεθος κατασκευάστρια τσιπ της Ασίας, Hynix Semiconductor Inc., μετά τη μείωση των τιμών των τσιπ που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 25% φθάνοντας στα 383,8 δισ. ουόν (402 εκατ. δολ.) το τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα λειτουργικά κέρδη, εξαιρουμένων των συγγενικών της εταιρειών στο εξωτερικό, υποχώρησαν 23%, φθάνοντας στα 291,8 δισ. ουόν. Η Hynix προβλέπει ότι ο μέσος όρος τιμών των τσιπ μνήμης NAND, θα υποχωρήσει περίπου 10% το τρέχον τρίμηνο.

Η μειώσεις της τιμής υπογραμμίζουν την αύξηση του ανταγωνισμού στα τσιπ NAND, καθώς περισσότεροι κατασκευαστές ηλεκτρονικών χρησιμοποιούν συσκευές για να αποθηκεύσουν στοιχεία, όπως τραγούδια και βίντεο στα iPods της Apple Computer Inc. και στα κινητά τηλέφωνα. Οι τιμές των τσιπ της Hynix, υποχώρησαν 67% το τρίτο τρίμηνο, καθώς ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της Toshiba Corp. αύξησαν τη δυναμικότητά τους, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup.

Την περασμένη εβδομάδα η Samsung Electronics Co., η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ NAND στον κόσμο, ανακοίνωσε μείωση των κερδών του σκέλους των ημιαγωγών κατά 6%, στο 1,27 τρισ. ουόν, σε έσοδα 4,91 τρισ. ουόν, εν μέσω της μείωσης των τιμών τσιπ.

Οι πωλήσεις της Hynix το τρίμηνο αυξήθηκαν 22%, στο 1,82 τρισ. ουόν. Η εταιρεία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 20 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προβλεπόταν να εμφανίσει κέρδη 430 δισ. ουόν, λειτουργικά κέρδη 434 δισ. ουόν και έσοδα 1,79 τρισ. ουόν.

Οι μετοχές της Hynix σημείωσαν άνοδο 1%, φθάνοντας στα 35.700 ουόν η μία στις 10:35 π.μ. στη Σεούλ. Το τελευταίο εξάμηνο σημείωσαν άνοδο 7,5%, έναντι υποχώρησης 5,2% του δείκτη Kospin του Χρηματιστήριου της Ν. Κορέας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα