Canon: Σε επίπεδα ρεκόρ τα κέρδη το τρίμηνο

Από τις πωλήσεις ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 11:42

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 15%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, αναρριχήθηκαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο, Canon Inc., αποτέλεσμα των πωλήσεων φωτοτυπικών και των ψηφιακών μηχανών με έναν φακό, σε συνδυασμό με την υποχώρηση του γιέν.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 115,6 δισ. γιέν (972 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 100,6 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 13%, φθάνοντας στα 988 δισ. γιέν.

Οι εξαγωγές ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών αυξήθηκαν 29%, φθάνοντας στα 4,82 εκατ. κομμάτια το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η Canon, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τις εξαγωγές στο σύνολο της χρήσης κατά 3,3%, στα 20,65 εκατ. κομμάτια.

Η Canon είχε μερίδιο αγοράς στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές 17% παγκοσμίως το 2005 και την ακολούθησε η Sony Corp. με 15% και η Eastman Kodak Co. με 14%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC. Οι πωλήσεις ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών από τις ιαπωνικές εταιρείες, φέτος ανέρχονται σε 878,2 δισ. γιέν μέχρι στιγμή, 16% υψηλότερες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με την Camera & Imaging Products Association.

Οι μετοχές της Canon έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 45%, έναντι ανόδου 0,9% του δείκτη Topix στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι μετοχές της σήμερα έκλεισαν με άνοδο 1,7% φθάνοντας στα 6.650 γιέν η μία, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα