Πάνω από τα 61 δολ. το βαρέλι το αργό

Μετά την απροσδόκητη μείωση των προμηθειών στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 11:57

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση, πάνω από τα 61 δολ. το βαρέλι, διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο, αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης του καυσίμου στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης στον κόσμο, καθώς οι παραγωγοί στη Μέση Ανατολή, μείωσαν τις εξαγωγές του.

Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν 3,21 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 20 Οκτωβρίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο, μετά τη μείωση των εισαγωγών, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ενεργείας της χώρας. Η ζήτηση για βενζίνη και για καύσιμα, αυξήθηκε, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο. Το Αμπου Ντάμπι, όπως η Σαουδική Αραβία, μειώνει τις εξαγωγές πετρελαίου στην Ασία.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 35 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 61,75 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Χθες, τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 3,5%, στα 61,40 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 29 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε μία ημέρα, από τον Μάρτιο.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου υποχώρησε 12 σεντς, φθάνοντας στα 61,93 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα