Στήριξη των αγροτικών προϊόντων της νησιωτικής Ελλάδας

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 16:50

Για τον καθορισμό του τρόπου χορήγησης της επιδότησης για την μεταφορά ζωοτροφών στα Νησιά του Αιγαίου Πελάγους, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν την αγροτική τους ανάπτυξη, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό τον Υφυπουργό Αλέξανδρο Κοντό.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Η διαμόρφωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις διαδικασίες της κατανομής της επιδότησης των μεταφορικών να υλοποιηθεί, έτσι ώστε να επιτευχθεί η πλήρης αξιοποίησής τους.

2. Η κατανομή ανά νησί να πραγματοποιηθεί με αντικειμενικά κριτήρια.

3. Με δεδομένο την πλήρη αξιοποίηση των πιστώσεων της Ε.Ε. να επιδιωχθεί την επόμενη χρονική περίοδο η αύξησή τους από την Ε.Ε.

4. Η καταβολή των επιδοτήσεων στους ενδιαφερόμενους (Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και ιδιωτικοί φορείς) να πραγματοποιείται, μέσα από απλοποιημένες διαδικασίες, το ταχύτερο δυνατό.

Πέραν αυτών, αποφασίστηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη τόνωση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στα ελληνικά νησιά, την αναβάθμιση των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών, την προβολή και διάθεσή τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα