Σειρά επιχειρηματικών συμφωνιών στην Κίνα

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 17:45

Την επίτευξη σειράς συμφωνιών στην Κίνα από ελληνικές εταιρείες ανακοίνωσε ο ΟΠΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συμφωνίες υπέγραψαν μεταξύ άλλων οι εταιρείες ΟΔΥΣΣΕΙΑ Α.Ε. και Παντελόπουλος ΕΠΕ, ενώ άλλες εταιρείες, όπως οι ΠΑΜΥ, ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ, ΓΑΙΑ, ΕΛΑΪΣ, ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ Α.Ε., είχαν ενδιαφέρουσες συναντήσεις για τα προϊόντα τους και είναι σε διαδικασία συνέχισης των επαφών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ ξεκίνησε ήδη την παρουσία της στην αγορά της Κίνας.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία ΚΟΡPΕΣ Α.Ε. υπέγραψε σήμερα συμφωνία συνεργασίας και αντιπροσώπευσης στην Κίνα. Ξεκινάει με την εταιρεία Shanghai Jimei International Trade Co. Ltd. συνεργασία για τη διανομή των προϊόντων στην Κίνα, ξεκινώντας από 7 σημεία στο Πεκίνο, τη Σανγκάη και το Hangzhou.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η αύξηση των εξαγωγών για το οκτάμηνο του 2006 ανέρχεται στο 19,7%. Η αύξηση στην Κίνα ανέρχεται στο 20,7% - συγκεκριμένα από €45,6 εκατ. σε €55 εκ. - και αυτό είναι δείγμα της προτεραιότητας που έχει δοθεί στην αύξηση των εξαγωγών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προώθησης του ελληνικού ελαιολάδου που ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, με βάση την εξαγγελία που είχε κάνει ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, και το οποίο θα υλοποιήσει ο ΟΠΕ, είναι βασικό εργαλείο για την παρουσία των ελληνικών προϊόντων στην κινεζική αγορά και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της ελληνικής παρουσίας με στόχο τη μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών στην Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα