Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ, για πρώτη φορά σε σύνολο επτά ημερών, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τη μεγαλύτερη πτώση να σημειώνουν οι μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., μετά τη απροσδόκητη μείωση των τιμών δομικού πληθωρισμού στην Ιαπωνία τον Σεπτέμβριο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στις 132,92 μονάδες στις 10:25 π.μ. στο Τόκυο. Ο Shanghai Composite Index, αναρριχήθηκε 1,3%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας, μετά τη σημαντική άνοδο των μετοχών της Industrial & Commercial Bank of China Ltd., κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng, υπερέβη τα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα στα οποία έχει αναρριχηθεί.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225, σημείωνε απώλειες 0,6%, φθάνοντας στις 16.711,85 μονάδες. Οι απώλειες περιορίστηκαν μετά την ανακοίνωση των κερδών της Nissan Motor Co., τα οποία σημείωσαν απροσδόκητη άνοδο 31%, το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε από τα επίπεδα ρεκόρ, μετά την ανακοίνωση της Boral Ltd., ότι τα κέρδη της θα μειωθούν φέτος, καθώς η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, προοιωνίζει συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στη Ν. Κορέα και τη Σιγκαπούρη, ενώ ανοδικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές των νωπών τροφίμων, αναρριχήθηκε 0,2% τον Σεπτέμβριο στην Ιαπωνία, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, χαμηλότερα του 0,3% τον Αύγουστο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας. Κατά μέσον όρο, 39 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι ο δομικός πληθωρισμός θα σημειώσει άνοδο 0,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα