ΝΤΤ DoCoMo: Mείωση κερδών το εξάμηνο

Καθώς η KDDI απέσπασε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2006 10:44

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 20% σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, NTT DoCoMo Inc., καθώς η εταιρεία αύξησε λιγότερο τον αριθμό των συνδρομητών της από την μικρότερη ανταγωνίστριά της KDDI Corp.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 310 δισ. γιέν (2,6 δισ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου από 385 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 0,4%, φθάνοντας στα 2,383 τρισ. γιέν.

Η DoCoMo έχασε μερίδιο αγοράς το πρώτο εξάμηνο από την KDDI, καθώς δεν παρουσίασε νέες λειτουργίες για μουσική. Η εταιρεία πρέπει να αυξήσει τις δαπάνες στο μάρκετινγκ για να διατηρήσει το 56% της αγοράς κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας ύψους 75 δισ. γιέν, μετά το νόμο που επέτρεψε αυτήν την εβδομάδα στους συνδρομητές να αλλάξουν εταιρεία, χωρίς να αλλάξουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους.

Τα λειτουργικά της κέρδη, υποχώρησαν 7,4%, φθάνοντας στα 517 δισ. γιέν, από 558 δισ. γιέν.

Η DoCoMo αύξησε το πρώτο εξάμηνο κατά 959.300 τους συνδρομητές της, λιγότερο από την KDDI, που τους αύξησε κατά 964.000, σύμφωνα με τα στοιχεία της Telecommunications Carriers Association. Η KDDI έχει περίπου 28% του μεριδίου αγοράς κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα