Κέρδη σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2006 10:58

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχών, μετά τη σημαντική άνοδο των μετοχών της BHP Billiton και της Rio Tinto Plc, αποτέλεσμα της πρόβλεψης της Credit Suisse Group για υψηλότερες τιμές σιδηρομεταλλεύματος.

Οι μετοχές της STMicroelectronics NV και της Infineon Technologies AG, σημείωναν επίσης κέρδη μετά την ανακοίνωση της Microsoft Corp. των ΗΠΑ, για υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών καθαρά κέρδη. Ανοδο σημείωσαν οι μετοχές της Repsol YPF SA, μετά την πρόθεση της Sacyr Vallehermoso SA να αυξήσει το μερίδιό της στην εταιρεία ενεργείας.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index σημείωσε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 356,24 μονάδες στις 8:22 π.μ. στο Λονδίνο. Ο Stoxx 50 κέρδιζε επίσης 0,2% και ο Euro Stoxx 50, σημείωνε άνοδο 0,3%.

Χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ έκαναν ράλι, καθώς το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε κάτω από τα 61 δολ. το βαρέλι, βελτιώνοντας την προοπτική για τα κέρδη εκείνων των εταιρειών, που είναι πιο ευαίσθητες στις δαπάνες των καταναλωτών. Ο Standard & Poor's 500 Index κινήθηκε να σημειώσει τις καλύτερες επιδόσεις μέσα σε ένα μήνα από το 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα