Allianz: Συμφωνία για εξαγορά της John Laing

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2006 11:06

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της John Laing Plc, αντί ποσού 958 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,81 δισ. δολ.) έκλεισε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, Allianz SE, παραμερίζοντας την προσφορά της Henderson Group Plc για την βρετανική εταιρεία κατασκευής σχολείων, νοσοκομείων και οδών.

Η Allianz θα καταβάλει 385 πένες σε μετρητά για κάθε μία μετοχή της Laing, 30 πένες περισσότερα από την συμφωνημένη προσφορά της Henderson τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Μόναχο. Επίσης η Allianz θα καταβάλει 138 πένες για κάθε προνομιούχο μετοχή της εταιρείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Laing δίνει στην Allianz επενδύσεις σε υποδομές ύψους 330 εκατ. λιρών Αγγλίας, μετά την παραίτηση της βρετανικής εταιρείας από τον κλάδο των κατασκευών, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε συμβόλαια κατασκευής και διαχείρισης κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Η Laing τριπλασίασε τα κέρδη της τα τρία τελευταία χρόνια μέσω έργων, συμπεριλαμβανομένου και του νοσοκομείου St Barts στο Λονδίνο, σε συνδυασμό με την πώληση μεριδίων, σε δρόμους, όπως το freeway M40.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα